Politie Amsterdam-Amstelland

Alcomobilist erg hardleers
25-10-2004. In de nacht van zaterdag op zondag ging een 45-jarige chauffeur er vandoor toen hij bij een verkeerscontrole een stopteken kreeg. Na een achtervolging kon zijn auto op de A10 aan de kant worden gezet.
De man bleek onder invloed te zijn, wat niet de eerste keer was. Ook in 2002 en 2003 werd hij hiervoor gepakt. Hij raakte toen zijn rijbewijs kwijt. De recidivist bleek uitieindelijk 3 maal de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben genuttigd. Hij kreeg een proces-verbaal en kon zijn auto achterlaten.
Getuigen gezocht: aanrijding Surinameplein
25-10-2004. Zondagochtend rond half acht werd op het Surinameplein een fietster door een auto aangereden. De 31-jarige vrouw werd met onbekend rugletsel in een ziekenhuis opgenomen. De bestuurder reed na het ongeval door.
De politie vraagt getuigen die iets van de aanrijding gezien of gehoord hebben contact op te nemen met bureau Surinameplein via: 0900-8844.
Taxichauffeur hindert verkeerscontrole
25-10-2004. In de nacht van vrijdag op zaterdag zagen agenten die bezig waren met een verkeersactie, een 23-jarige taxichauffeur veel te hard over de trambaan rijden. Toen zij hem hierover aanspraken, reed hij vol gas weg. Een motorrijder achterhaalde de man, gaf hem een boete voor het rijden op de trambaan en ontnam hem zijn ontheffing. De chauffeur vond dit blijkbaar niet genoeg voor één avond. Hij ging terug naar de controleplaats en hinderde de agenten bij hun werk. Na een waarschuwing arresteerden de dienders hem. De verdachte verzette zich hierbij hevig.

---

Britse toerist verdronken

---

Grote verkeersactie Amstelveen

25-10-2004. Zaterdag tussen vijf uur 's middags en drie uur ' s nachts, hield de politie in Amstelveen op meerdere plekken verkeerscontroles. Voor het niet in orde hebben van rij- en kentekenbewijzen, het niet dragen van de autogordels, overschrijding van de maximumsnelheid en technische gebreken werden 138 bekeuringen uitgeschreven.

Tijdens de controle werd een gestolen auto uit Rotterdam aangetroffen. De twee inzittenden konden direct worden ingerekend. Twee bestuurders werden gearresteerd omdat ze te diep in het glaasje hadden gekeken. Ruim 3000 voertuigen werden met de Catch-ken gescand. Twee katvangers vielen door de mand. Eén bestuurder reed rond met een vals kenteken.
---

Zomaar klappen voor man op Sloterdijk

25-10-2004. Zaterdagmiddag werd een 22-jarige vrouw op station Sloterdijk in het Arabisch aangesproken door twee mannen. Toen zij aangaf deze taal niet te spreken kreeg haar vriend zonder enige aanleiding een paar fikse klappen.

Omstanders waarschuwden de politie. Die kon de vechtersbazen in de trein inrekenen. De twee (16 en 22 jaar) beledigden tijdens hun arrestatie twee vrouwelijke agenten.

---