Ingezonden persbericht


Brocade SAN Health optimaliseert prestaties storage-netwerken

Gratis SAN Health biedt online tools, training en seminars voor klanten en partners

Tilburg, 25 oktober 2004 - Brocade Communications Systems, Inc. introduceert 'SAN Health', een programma dat bestaat uit een toolset om SAN's te optimaliseren. Bovendien biedt het informatie en (online) training om klanten en partners te ondersteunen bij het ontwerp en beheer van SAN's. Brocade biedt het SAN Health-programma gratis aan via haar online resource center Brocade Connect. Gebruikers van Brocade SAN's hebben toegang tot SAN Health door zich te registreren voor Brocade Connect via www.brocade.com/sanhealth. Brocade-partners hebben toegang via de website van het Brocade Partner Network. Zij kunnen SAN Health ook delen met hun klanten.

SAN Health is ontwikkeld op basis van jarenlange ervaring met ondersteuning van SAN-gebruikers bij de implementatie en optimalisatie van SAN's. De gebruikersvriendelijke tools van Brocade vereenvoudigen de analyse en beheertaken van een SAN. Bovendien automatiseert SAN Health tijdrovende diagnostische taken bij beheer en onderhoud, en stelt het IT-professionals in staat om potentiële problemen en knelpunten te identificeren vóórdat ze de dagelijkse activiteiten beïnvloeden.

De SAN Health tools bieden de volgende functionaliteit.
- Een snapshot van alle onderdelen en switch-configuraties voor het traceren en documenteren van veranderingsprocessen en voor de planning van uitbreidingen of upgrades.
- Een gedetailleerd 'point-in-time' topologiediagram met de logische verbindingen van alle switches, aangesloten apparatuur en Inter-Switch Links (ISL's). Dit geeft niet alleen een overzicht van de bestaande topologie, maar biedt ook historische vergelijkingen voor het beheer van veranderingen.
- Overzicht en presentatie van historische prestatiegegevens voor het monitoren van patroonswijzigingen, ondersteuning bij het oplossen van problemen en het vaststellen van potentiële problemen voordat ze de activiteiten verstoren.
- Aanbevelingen op basis van best-practices om de SAN-prestaties te optimaliseren.

Sinds de beschikbaarheid van de SAN Health-tools op de website van Brocade zijn al meer dan 1.000 SAN Health-rapporten aan Brocade-partners en SAN-gebruikers verstrekt.

"Gebruikers kunnen profiteren van tools die ondersteunen bij het verbeteren van de prestaties en productiviteit van SAN's", zegt Randy Kerns, Senior Partner van de Evaluator Group. "Gratis tools, zoals SAN Health, bieden gebruikers direct toegang tot marktexpertise voor analyses en best-practices-aanbevelingen om zo hun SAN-beheer te verbeteren en alle onderdelen te optimaliseren. Zulke tools zijn zeer waardevol."

Brocade Connect
Om SAN-gebruikers in staat te stellen hun kennis te verbeteren en best-practices te delen, heeft Brocade een online resource center opgezet voor de wereldwijde gemeenschap van Brocade SAN-gebruikers en storage managers. Brocade Connect is een virtuele gemeenschap van SAN-gebruikers die onderling informatie willen uitwisselen en toegang hebben tot technische informatie en tools om hun productiviteit te verbeteren. Ook kunnen ze SAN-investeringen maximaal benutten via scripts en tools die ze gezamenlijk gebruiken. De portal biedt onder andere prikborden, technische handleidingen, informatie over nieuwe versies, productevaluaties, nieuwsbrieven, gratis tools en exclusieve aanbiedingen voor geregistreerde leden. Inmiddels hebben zich al ruim 13.000 Brocade-klanten wereldwijd geregistreerd voor Brocade Connect.

Nieuw trainings- en certificeringsprogramma's
Brocade heeft zijn trainings- en certificeringsprogramma's uitgebreid met nieuwe web-tutorials en een nieuw aanbod van virtuele trainingen en updates voor de certificeringsprogramma's. Bovendien heeft Brocade het eerste remote SAN-lab opgezet. Dit lab biedt IT-professionals overal ter wereld toegang tot een Brocade SAN-trainingslab. Brocade Education biedt een uitgebreide reeks webgebaseerde trainingen. Een aanbod van 22 cursussen leidt deelnemers door alle mogelijkheden en functionaliteit van de Brocade-producten en -oplossingen, inclusief online kennistests voor de certificeringsexamens en best-practices voor SAN-optimalisatie. De webgebaseerde trainingen kunnen in eigen tempo worden gevolgd, zodat deelnemers flexibel zijn in wanneer en hoe ze de kennis willen opdoen. De nieuwe Virtual Classroom van Brocade combineert het beste van klassikaal en online onderwijs met live trainingen via internet, onder leiding van een instructeur. De voordelen van de kosteneffectieve aanpak zijn:
- just-in-time training op elke desktop, waar ook ter wereld;
- live interactieve training met experts;

- alle training worden gearchiveerd en zijn later te herhalen.

De certificeringsprogramma's van Brocade ondersteunen partners en gebruikersgroepen en garanderen dat individuen over de vaardigheden beschikken om SAN's te ontwerpen, te implementeren, te ondersteunen en te beheren op basis van Brocade SilkWorm-switches, -directors en multiprotocol router-platforms. Het nieuwe Brocade Certified SAN Designer-examen (BCSD) omvat alle concepten en complexiteit bij de bouw van een SAN: van basiscomponenten tot en met de integratie met applicaties en hoogwaardige storage-oplossingen.

Brocade Communications Systems, Inc.
Brocade (Nasdaq: BRCD) biedt een intelligent platform voor genetwerkte storage-infrastructuren. Vooraanstaande leveranciers van systemen, applicaties en storage kiezen voor Brocade als basis voor hun SAN-oplossingen. De Brocade SilkWorm®-reeks van fabric switches en software is ontwikkeld om databeschikbaarheid en het gebruik van storage- en serverhulpmiddelen te optimaliseren. Bedrijven vereenvoudigen met de Brocade-oplossingen de implementatie van SAN's, verlagen de Total Cost of Ownership (TCO) en vergroten de netwerk- en applicatie-efficiëntie.