Ingezonden persbericht


Persbericht

Morningstar Systems en Workshare sluiten partnerovereenkomst

Overeenkomst versterkt marktpositie van beide bedrijven

Heerlen, 25 oktober 2004 - Morningstar Systems, specialist op het gebied van software-implementaties, heeft een partnerovereenkomst gesloten met Workshare, toonaangevend leverancier op het gebied van 'content change'-applicaties. Dankzij de overeenkomst versterkt Morningstar Systems haar positie binnen de content management-markt en breidt Workshare haar aanwezigheid uit in Europa, waardoor zij nauwere banden kan onderhouden met haar klanten in de Benelux.

Morningstar Systems kan haar klanten nu een complete dienstverlening bieden op basis van de volledige Workshare softwarereeks, die voorziet in een gestroomlijnd beheer van de veranderingen die plaatsvinden in de inhoud van documenten. De dienstverlening van Morningstar Systems behelst onder andere consultancy, implementatie, systeemintegratie en training. Aanvankelijk richt de overeenkomst zich slechts op de verkoop in de Benelux, maar in de toekomst zal deze worden uitgebreid naar andere Europese landen.

Morningstar Systems is een gevestigde partij in de enterprise content management-markt, die grote organisaties als Shell, Lexence en Genzyme voorziet van oplossingen op het gebied van documentmanagement, kennismanagement, workflow en portal-applicaties. Als wederverkoper van de WorkSite-suite en implementatiepartner van Interwoven heeft Morningstar Systems in Nederland een sterke positie verworven in de juridische markt met onder andere klanten als Nauta Dutilh en Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn.

Andrew Pearson, executive vice-president EMEA bij Workshare, zegt over de partnerovereenkomst: "We zijn verheugd om Morningstar Systems op te kunnen nemen in ons partnerkanaal. Uitbreiding in Europa is voor ons essentieel om ons succes te kunnen continueren. Maar om dit te kunnen bereiken zonder dat het ten koste gaat van de kwaliteit van de dienstverlening moeten we de juiste partners aantrekken. Met haar toewijding, expertise en kennis van de lokale markt biedt Morningstar Systems de juiste ingrediënten voor succes."

"Europese bedrijven beginnen nu te begrijpen hoe belangrijk samenwerking en verbetering van de interactie tussen bedrijfsprocessen is," aldus René Beulen, directeur van Morningstar Systems. "Met het oog op de groeiende vraag op dit gebied zijn we enthousiast om in zee te gaan met de belangrijkste aanbieder van 'content change'-applicaties. Vanwege haar bewezen succes in de markt, uitstekende technologie en grote deskundigheid zal Workshare een waardevolle partner voor ons zijn."

Morningstar Systems - Nieuw Eyckholt 292H, 6419 DJ, HEERLEN Tel.: 045 - 576 0710, Fax: 045 - 576 0719, e-mail: info@morningstarsystems.nl, internet: www.morningstarsystems.nl

Over Morningstar Systems
Morningstar Systems is specialist op het gebied van software-implementaties gericht op het verbeteren van informatie-intensieve processen binnen en tussen bedrijven. Centraal daarbij staat de samenhang tussen gestructureerde gegevensbronnen (databases, applicaties) en ongestructureerde gegevensbronnen (e-mail, tekstdocumenten, presentaties enzovoort). Morningstar ontwikkelde een aantal implementatiemethoden en technieken die hebben geleid tot een nieuwe expertise aangeduid als 'Context Management'. Ter ondersteuning daarvan levert het bedrijf als gecertificeerd wederverkoper een aantal hoogwaardige toepassingen op het gebied van portalbouw, documentbeheer, alsmede records-, workflow- en kennismanagement. De klanten van het bedrijf zijn onder meer actief in de sectoren petrochemie, farmachemie, financiële dienstverlening en advocatuur. Morningstar Systems is opgericht in 1996 en heeft vestigingen in Heerlen (hoofdkantoor), Amsterdam, Londen (UK) en Baltimore (VS). Meer informatie: www.morningstarsystems.nl

Over Workshare
Workshare is binnen een verscheidenheid aan verticale markten de toonaangevende leverancier op het gebied van hoogwaardige 'content change applications'. Workshare's software voorziet in een gestroomlijnd beheer van de veranderingen die plaatsvinden in de inhoud van documenten. De Workshare 3 oplossing biedt het vergelijken en beoordelen van documenten, het samenwerken aan documenten en het beschermt organisaties voor het onopzettelijk openbaar maken van gevoelige informatie bij het e-mailen van documenten aan derden. Meer informatie: www.workshare.com.


---

Voor redactionele informatie (Ref.: 0304):
Influx PR - Frieda Zieleman - Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Tel.: 055 366 3034, e-mail: frieda@influx-pr.com