Politie Friesland

Politieberichten 25/10 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Fryslân 25-10-2004 - Voor verdere informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur terecht bij bureau Communicatie

Surhuizum: eenzijdige aanrijding met letsel
Maandag omstreeks 06.40 uur reed een 59-jarige automobilist uit Surhuizum over de Uterwei. Ter hoogte van deze weg met de Rysloane week de bestuurder uit (waarschijnlijk een dier) en botste vervolgens tegen een boom. De man klaagde over letsel aan zijn sleutelbeen. Hij is per ambulance overgebracht naar Nij Smellinghe in Drachten.

Wolvega: rijden zonder rijbewijs
Maandag omstreeks 07.05 uur werd op de Stationsweg een 34-jarige automobilist gecontroleerd. Bij controle bleek hij geen rijbewijs te hebben. Proces-verbaal aangezegd.

Lippenhuizen: overval
Zondag omstreeks 22.30 uur werd melding gemaakt van een overval door twee gemaskerde mannen bij een woning aan de Weeme. Er wordt aangebeld en een 23-jarige inwoonster van Lippenhuizen doet de deur open. Pal voor haar ziet ze een gemaskerde man staan en in zijn hand heeft hij een zwart pistool. Achter deze man staat nog een man. De eerste man doet gelijk een stap naar voren. De vrouw voelt zicht bedreigd en rent vervolgens de trap op naar boven. Een 25-jarige inwoner van Lippenhuizen stond in de douche en hoort beneden stemmen In de keuken hoort hij roepen: We moeten geld hebben. In de keuken pakt de 25-jarige het grootste mes wat hij kan vinden en rent de gang in. Daar waren toen de beide gemaskerde mannen. Als de twee de 25-jarige zien, vluchten ze onmiddellijk de woning uit. Signalement:

1. lengte ongeveer 1.90, droeg een zwart leren jack en spijkerbroek, zwart wollen bivakmuts, waaruit ogen, mond zijn geknipt. Dreigde met een zwart pistool

2. lengte korter van 1.90 m, droeg een zwart leren jack en een zwarte wollen bivakmuts, waaruit ogen en oren zijn geknipt.

Ureterp: aanrijding met letsel
Maandag omstreeks 08.05 uur reed een 12-jarige jongen uit Marum op de fiets over de Hegebrachsterleane. Hij kwam vanuit de richting Ureterp. Op het viaduct reed hij schuin de rijbaan over om over de voor hem links gelegen fietspad verder te fietsen in de richting Drachten. Uit tegenovergestelde richting kwam een 64-jarige automobilist uit Drachten. Hij zag de jongen te laat en een aanrijding vond plaats. Door de aanrijding belandde de jongen op de voorruit van de auto en kwam tenslotte tegen de vangrail terecht. Per ambulance is hij overgebracht naar Nij Smellinghe. Letsel onbekend.

Leeuwarden: winkeldievegge aangehouden
Maandag omstreeks 09.45 uur werd in een drogisterij aan de Wirdumerdijk een 21-jarige inwoonster van Leeuwarden aangehouden voor winkeldiefstal. Zij had make-upartikelen weggenomen. Zij is voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Boornzwaag: brom/ snorfietscontrole
Maandag tussen 07.30 uur en 09.15 uur werd een controle gehouden op de Aldewei. In totaal werden een elftal bromfietsers en 1 snorfiets gecontroleerd.
Bekeurd:
Twee maal overschrijding constructiesnelheid 1,9 kilowatt een maal ontbreken gele platen
twee maal niet tonen verzekeringspapieren op eerste vordering een maal niet tonen bromfietscertificaat op eerste vordering.