Ingezonden persbericht


Asdis software opent benelux-vestiging

Bedrijf gaat partnernetwerk in Benelux ontwikkelen

Amersfoort, 25 oktober 2004 - ASDIS Software AG heeft zich in de Benelux gevestigd. Het van oorsprong Duitse bedrijf gaat de Benelux-markt voorzien van geavanceerde softwarebeheeroplossingen voor verschillende soorten voornamelijk hybride IT-infrastructuren: van desktops en notebooks en kioskomgevingen tot en met servers. ASDIS gaat met het oog op deze uitbreiding een partnernetwerk ontwikkelen. Het bedrijf heeft Coen Kijk in de Vegt benoemd tot Vice-President Sales International. Kijk in de Vegt gaat in die functie eerst de Benelux-organisatie opbouwen. In 2005 wil ASDIS tevens een verkooporganisatie in het leven roepen in het Verenigd Koninkrijk en in de Scandinavische landen.

ASDIS Software AG ontwikkelt oplossingen voor het beheren van software- en systeemconfiguraties. De oplossingen van ASDIS ondersteunen de drie meest toegepaste platformen: Windows, UNIX en Linux.

"Of het nu gaat om een retailnetwerk met daarin onder meer kassa's, een bancair netwerk met tientallen ATM-machines of netwerken met uiteenlopende services en diverse serveromgevingen, complexe heterogene en homogene IT-omgevingen vragen om specifieke oplossingen", zegt Coen Kijk in de Vegt. "Daarom kijken we bij de ontwikkeling van de ASDIS-oplossingen in de eerste plaats naar de bedrijfsprocessen van onze klanten. Onze ontwikkeling is vervolgens op die processen gebaseerd. ASDIS levert zo praktische oplossingen voor kostenbesparend systeemconfiguratiebeheer. Met onze oplossingen kunnen klanten software en data installeren en configureren op servers, desktops, selfserviceterminals, Point-of-Sale-systemen en andere kiosksystemen. Daarnaast biedt onze software de mogelijkheid om op ieder moment volledig inzicht te creëren in de status van al deze systemen. ASDIS draagt zo bij aan een efficiënter en effectiever beheer, wat leidt tot lagere kosten en een betere benutting van de infrastructuur."

ASDIS completeert zijn productportfolio met professionele consultancy, training en support.

###

Over ASDIS Software
ASDIS Software ontwikkelt en levert gestandaardiseerde software voor de geautomatiseerde distributie en configuratie van besturingssystemen, en software en data voor heterogene en homogene gedistribueerde IT-omgevingen. De software van ASDIS ondersteunt de drie meest toegepaste platformen: Windows, UNIX en Linux. De ASDIS Enterprise Management-oplossing richt zich op rollout en beheer van desktops, notebooks en PDA's. ASDIS Server Management voorziet in geautomatiseerd change en release management voor softwareconfiguraties op servers. Met ASDIS Kiosk Management kunnen bedrijven selfserviceterminals, Point-of-Sale-systemen en andere kioskomgevingen vanuit één centrale plek beheren, ongeacht de leverancier en het gebruikte besturingssysteem. ASDIS Software AG is sinds 1989 actief en levert zijn oplossingen aan onder meer Deutsche Bahn, Vodafone, Deutsche Bank en UBS.