Politie Amsterdam-Amstelland

Britse toerist verdronken

25-10-2004. In de nacht van vrijdag op zaterdag verdronk een 33-jarige Britse toerist in het water van de Zwanenburgwal. Rond halféén zagen getuigen de man over een hek op de steiger klimmen. Hij verloor daarbij zijn evenwicht, viel met zijn hoofd op de steiger en raakte te water. Het slachtoffer werd door duikers van de brandweer uit het water gevist en direct gereanimeerd. De Brit overleed later in het ziekenhuis.

---

Dierenkwellers aangehouden

25-10-2004. Zaterdagavond arresteerde de politie twee studenten uit Delft. Zij "verrasten" een ex-lid van hun dispuut tijdens zijn kerkelijk huwelijk op de Prinsengracht met een varken. Het beest werd gratis via internet uit Friesland gehaald.

Meerdere bezoekers waren verbolgen over deze stunt. Het dier werd het pand uitgesleurd, viel van een trap en zakte door zijn poten. Uiteindelijk werd het dier met een touw aan een paal gebonden en gewond achtergelaten.
Lees meer...
Man door het lint bij motorshow
25-10-2004. Een 27-jarige man ging in de nacht van zaterdag op zondag helemaal door het lint toen hij afviel bij een spel tijdens een motorshow, waarbij een motor kon worden gewonnen. De man werd naar een politiebureau afgevoerd om tot zich zelf te komen. De onfortuinlijke deelnemer hield het na circa zestig uur niet meer vol.
---
Roken leidt tot brand in woning
25-10-2004. In de nacht van vrijdag op zaterdag brandde een woning aan de Saffierstraat geheel uit.
De 53-jarige bewoner werd rond vier uur door de brandweer uit het pand gehaald. Hij moest in een ziekenhuis aan zijn verwondingen worden behandeld. Waarschijnlijk heeft het slachtoffer de vuurzee zelf veroorzaakt door onvoorzichtig rookgedrag.

---
Zomaar klappen voor man op Sloterdijk
25-10-2004. Zaterdagmiddag werd een 22-jarige vrouw op station Sloterdijk in het Arabisch aangesproken door twee mannen. Toen zij aangaf deze taal niet te spreken kreeg haar vriend zonder enige aanleiding een paar fikse klappen.
Omstanders waarschuwden de politie. Die kon de vechtersbazen in de trein inrekenen. De twee (16 en 22 jaar) beledigden tijdens hun arrestatie twee vrouwelijke agenten.
Alcomobilist erg hardleers

25-10-2004. In de nacht van zaterdag op zondag ging een 45-jarige chauffeur er vandoor toen hij bij een verkeerscontrole een stopteken kreeg. Na een achtervolging kon zijn auto op de A10 aan de kant worden gezet.

De man bleek onder invloed te zijn, wat niet de eerste keer was. Ook in 2002 en 2003 werd hij hiervoor gepakt. Hij raakte toen zijn rijbewijs kwijt. De recidivist bleek uitieindelijk 3 maal de toegestane hoeveelheid alcohol te hebben genuttigd. Hij kreeg een proces-verbaal en kon zijn auto achterlaten.

---

Dader schietpartij gearresteerd

25-10-2004. Zaterdagochtend rond vijf uur kreeg de politie een melding van een schietpartij in de Sanderijnstraat. Agenten vonden al snel het pand waar de schoten waren afgevuurd. Er werden geen slachtoffers aangetroffen, wel hadden een tv en video schade opgelopen. Twee bewoners werden gearresteerd. In de dakgoot werd een vuurwapen gevonden.

Lees meer...

---

Gat in de vloer veroorzaakt paniek

25-10-2004. Zaterdagmiddag, even voor vijven, begaf een winkelvloer het in een schoenenwinkel op de Nieuwendijk. Er ontstond een gat van ongeveer twee bij drie meter.

Zo'n 20 klanten kwamen in de onderliggende kruipruimte terecht. Niemand raakte gewond. De brandweer hielp de mensen de winkel uit. Een rotte steunbalk in combinatie met een marmeren vloer heeft waarschijnlijk tot dit ongeval geleid.
Lees meer...

---

Motorrijder zwaargewond na schuiver

25-10-2004. Een 26-jarige motorrijder uit Beneden-Leeuwen raakte zondagmiddag zwaargewond toen hij met zijn tweewieler onderuit ging op de oprit S109 richting A10. Hij werd in een ziekenhuis opgenomen maar verkeert niet in levensgevaar.
Taxichauffeur hindert verkeerscontrole
25-10-2004. In de nacht van vrijdag op zaterdag zagen agenten die bezig waren met een verkeersactie, een 23-jarige taxichauffeur veel te hard over de trambaan rijden. Toen zij hem hierover aanspraken, reed hij vol gas weg. Een motorrijder achterhaalde de man, gaf hem een boete voor het rijden op de trambaan en ontnam hem zijn ontheffing.