Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


25 oktober 2004


Vermiste jongen nog spoorloos


Vaassen/ Haarlem, - De 16 jarige Mischa Wolterbeek uit Haarlem die sinds zaterdag (23/10) vanaf een camping in Vaassen wordt vermist, is nog niet terecht.
De jongen is licht verstandelijk gehandicapt en gebruikt daarvoor ook medicijnen.


De vermissing van de jongen werd in de loop van de zaterdagavond bij de politie gemeld.
Hij blijkt zaterdagmiddag op zijn fiets camping De Drieskamp aan de Elspeterweg in Vaassen te hebben verlaten, waar hij het weekeinde bij zijn voogd verbleef.


Bij de politie is inmiddels informatie binnen gekomen, waaruit blijkt, dat de jongen zaterdagmiddag kort na zijn verdwijning in Apeldoorn is gesignaleerd.
De politie heeft daarna op het station gezocht naar zijn fiets omdat men rekening hield met de mogelijkheid dat de jongen per trein of bus was gaan reizen. De fiets werd niet aangetroffen.


Naast een landelijk opsporingsbericht, heeft de politie de bos- en natuurwachters in de omgeving geïnformeerd over de vermiste jongen. Ook zijn er politie-posters met een foto van de vermiste jongen op diverse plaatsen op de Veluwe verspreid.


De vermiste jongen heeft kort blond stekeltjes haar. Hij draagt een donkerblauwe spijkerbroek en een nieuw donkerblauw jack met over de mouwen in de lengte-richting een vrij brede streep in de kleur beige.
Hij fietst op een groene herenfiets zonder voorspatbord van het merk Mondea
Getuigen die de verblijfplaats van de jongen weten of de jongen hebben gezien, worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie in Epe, via 0900-8844


NB