Gemeente Son en Breugel


Wet Kinderopvang

Wat betreft de Wet Kinderopvang meldt het college van burgemeester en wethouders de volgende drie punten:


1. Besluit van de gemeenteraad waarover een referendum gehouden kan worden

· De gemeenteraad heeft op 21 oktober 2004 het besluit Vaststelling Verordening Wet Kinderopvang genomen. Hierover kan een referendum gehouden worden.
Het betreffende besluit ligt ter inzage bij de afdeling Dienstverlening Publiek.

Bij een referendum kunnen kiesgerechtigde burgers uitspreken of ze voor of tegen een bepaald besluit zijn. Als er genoeg mensen tegen het besluit stemmen, moet over het onderwerp opnieuw een besluit genomen worden..
Voorwaarde voor het houden van een referendum is dat in Son en Breugel ten minste 125 kiesgerechtigden daarvoor een verzoek indienen. Vervolgens moeten ten minste 1.250 kiesgerechtigden dit verzoek ondersteunen.
Tot en met 17 november 2004 kunnen verzoeken worden ingediend voor het houden van een referendum over dit besluit. Verzoeken moeten persoonlijk worden ingediend bij de afdeling Dienstverlening Publiek in het gemeentehuis. De verzoeker moet een legitimatiebewijs meebrengen.

Voor meer informatie over de Tijdelijke referendumwet kunt u contact opnemen met de heer F. den Hengst, raadsgriffier, telefoon 491410.


2. Register
Het college heeft het gemeentelijk register ingericht van de in de gemeente aanwezige kindercentra. Indien uw kinderen worden opgevangen kunt u een werkgevers- en rijksbijdrage voor gemaakte opvangkosten ontvangen. Het register is te raadplegen bij de Afdeling Dienstverlening Publiek en op de website van de gemeente.


3. Gemeentelijk toezicht Het gemeentelijk toezicht op de kwaliteit van de kindercentra wordt uitgevoerd door de GGD.

registerkinderopvang.pdf