Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 329 23 78
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persbericht
Datum Nummer persbericht
25 oktober 2004 c088


Illegale schuurtjes Teersdijk moeten weg

Bewoners van het woonwagencentrum Teersdijk moeten binnen zes weken alle illegaal gebouwde schuurtjes, tuinhuisjes en andere gebouwtjes verwijderen. De gebouwtjes die er na die periode nog staan, worden door de gemeente weggehaald. De eigenaren draaien op voor de kosten.

Op het woonwagencentrum zijn tijdens een schoonmaakactie vorig jaar twaalf illegale gebouwtjes aangetroffen. Tijdens een gesprek tussen de bewoners en de gemeente Nijmegen begin dit jaar, heeft de gemeente aangegeven dat hiervoor nooit vergunningen zijn aangevraagd en verstrekt. De schuurtjes, garages en tuinhuisjes staan bovendien op gemeentegrond. De bewoners is toen al meegedeeld dat zij deze gebouwtjes moesten verwijderen.
In juni hebben de verschillende eigenaren van deze gebouwtjes al een verzoek van de gemeente ontvangen om deze te verwijderen. Twee schuurtjes zijn inmiddels verdwenen. Op dit moment staan nog steeds tien illegale bouwwerken in de groenstrook op het woonwagencentrum.

De gemeente heeft nu alle eigenaren van deze bouwwerken officieel aangeschreven. Dat betekent dat zij nog zes weken de tijd krijgen om hun schuurtje of tuinhuisje te verwijderen. Doen zij dit niet, dan zal de gemeente tot sloop over gaan. De eigenaren krijgen hiervoor de rekening.

Behalve deze illegaal geplaatste gebouwtjes, blijken er ook woonwagens en bijgebouwtjes op standplaatsen van de gemeente te staan, waarvoor nooit een bouwvergunning is aangevraagd. De gemeente werkt op dit moment aan een herstructureringsplan voor het woonwagencentrum. Daarvoor is al een voorbereidingsbesluit door de gemeenteraad genomen. De aanpak van deze illegale bouw wordt in het nieuwe plan meegenomen.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arian Kuil, doorkiesnummer
024-3292380