Ingezonden persbericht


Mitel gaat real time samenwerkingsoplossingen leveren

Mitel en Microsoft gaan samenwerkingsoplossingen ontwikkelen waarmee telefonisch vergaderen en tegelijkertijd documenten bewerken via de PC mogelijk wordt.

Nieuwegein - 25 oktober 2004 Mitel, leverancier van IP-communicatie-oplossingen, heeft een overeenkomst met Microsoft gesloten. Beide bedrijven gaan een Signaling en Media Gateway ontwikkelen die de Microsoft Office Live Communications Server en de binnenkort te lanceren communicatie-client (codenaam Istanbul ) zal complementeren.

Mitel s Signaling en Media Gateway is gebaseerd op de SIP-, XML- en CSTA-standaarden. De gateway zorgt dat Microsoft-applicaties toegang krijgen tot Mitel s IP-telefonie-apparatuur en -applicaties. Hierdoor worden organisaties in staat gesteld meer te halen uit reeds gedane investeringen in oplossingen van zowel Microsoft als Mitel. Gebruikers kunnen hierdoor onder meer telefonisch vergaderen en tegelijkertijd live documenten bewerken via de pc.

Klanten vragen om innovatieve oplossingen die de productiviteit van de kenniswerker verhogen en efficiëntie toevoegen door samenwerkingstools te combineren met telefonie , zegt Gurdeep Singh Pall, General Manager, Real Time Collaboration business unit bij Microsoft. Wij zijn verheugd over de samenwerking met Mitel om deze geïntegreerde communicatieoplossingen te ontwikkelen en te leveren.

Parallel aan deze ontwikkeling zal Mitel doorgaan met het poorten van zijn samenwerking-, aanwezigheid-, messaging en callcenter-applicaties naar de Live Communications Server-omgeving. Ook zal Mitel een uitgebreid, op standaarden gebaseerd, real time applicatie-ontwikkelplatform voor onafhankelijke softwareleveranciers leveren.

Convergentie is een versleten woord geworden dat meestal verwijst naar voice, video en data die zich op dezelfde infrastructuur bevinden , zegt Don Smith, CEO bij Mitel. Mitel daarentegen is ervan overtuigd dat de waarde en toekomst van IP-communicatie ligt op het gebied van combinaties tussen multimedia-communicatie en office automation. Hierbij profiteert de gebruiker van één naadloos samengevoegde, simpele intuïtieve ervaring.

Beide ondernemingen zullen hun go-to-market strategieën verder ontwikkelen om aan de releasedatum in het eerste half jaar van 2005 te voldoen.

Over Mitel
Mitel is marktleider voor voice-, video- en dataconvergentie over breedband netwerken. Gericht op de ervaring van de gebruiker, levert het bedrijf geavanceerde communicatieoplossingen die eenvoudig zijn aan te passen aan individuele zakelijke behoeften. Via intuïtieve desktop-hulpmiddelen en applicaties, worden ondernemingen voorzien van innovatieve manieren om hun informatie en resources te beheren. Verticale markten profiteren van geïntegreerde oplossingen die bestaande investeringen beschermen, en hen ook nieuwe wegen bieden om economischer en productiever te werken. Mitel Networks heeft het hoofdkantoor in Ottawa, Canada en heeft wereldwijd kantoren, partners en wederverkopers. In Nederland heeft Mitel een kantoor in Nieuwegein. Voor meer informatie bezoek www.mitel.com

Informatie voor de pers:

Mitel

Bas Baars bas_baars(at)mitel.com

Tel : 030 85 00 050

www.mitel.com

Potters PR

Monique Potters monique(at)potterspr.nl

Tel: 0345 501595 of GSM 06 28 88 96 32