Politie Zaanstreek-waterland


WORMER, DE CAASCOOPER

Jeugdruzie beslecht

De politie heeft acht jongens van 14 tot 17 jaar oud aan het politiebureau ontboden om verklaringen af te leggen over een ruzie. Een groep skaters en een aantal jongeren, die overwegend in Oostknollendam wonen, hebben al bijna een maand ruzie. Op de kermis in Oostknollendam op 14 oktober kwam het tot een confrontatie. Hierbij zouden de Knollendammers geweld hebben gebruikt tegen de skaters.

KROMMENIE, PADLAAN

Daders vuurwerkbom politiebureau opgepakt

De politie heeft twee Krommenieërs aangehouden die worden verdacht van het afsteken van een vuurwerkbom. Op 9 oktober werd de omgeving van de Padlaan opgeschrikt door een harde knal. Voor de politiepost bleek een vuurwerkbom afgestoken waardoor een raam vernield werd. De verdachten van 17 en 18 jaar zijn ingesloten. De politie doet verder onderzoek naar de herkomst van het zware vuurwerk.

22:34 24-OKT-04
loc.: ZAANDIJK, TRIANGELHOF
Onbekenden steken kranten in brand
Door onbekenden zijn kranten in de brievenbussen van de tweede flat aangestoken.
Een bewoner wist met een pan water de brand te blussen. De brandweer kwam wel ter plaatse maar hoefde niet meer op treden.

22:55 24-OKT-04
loc.: MONNICKENDAM, CORNELIS DIRKSZ. LAAN

Man loopt forse hoofdwond op na val in woning

Een 68-jarige man viel in zijn woning met zijn hoofd tegen de rand van een stenen muur. Het gevolg was een gat in zijn hoofd en behoorlijk wat bloedverlies. De man werd door zijn broer aangetroffen en later per ambulance overgebracht naar het Waterlandziekenhuis.

03:18 25-OKT-04
loc.: PURMEREND, LEEUWERIKPLEIN

Parfums weggenomen na inbraak

Van een winkel werd aan de achterzijde een raam verwijderd, waardoor onbekenden de winkel in konden. Er bleken diverse "luchtjes" te zijn weggenomen.

19:22 24-OKT-04
ZAANDAM, BRIGANTIJNSTRAAT

Autokraker aangehouden

Een 30-jarige Zaandammer is door de politie aangehouden nadat hij probeerde een auto open te maken. Een getuige heeft de politie getipt dat een man aan diverse auto's liep te voelen. De agenten vonden de man en volgden hem. Hij voelde aan diverse auto's en probeerde met een voorwerp een auto open te maken. De man bleek onder invloed van alcohol en is te ontnuchtering ingesloten.

20:50 24-OKT-04
PURMEREND, SPEELWAGENSTRAAT
Politie pakt pesters
Een 17- en 16-jarige jongen uit Purmerend zijn opgepakt omdat zij van een woning het rolluik hebben vernield door er hard tegen aan te bonken. Met nog een paar andere jongeren waren zij de bewoners van het huis aan het pesten door voorwerpen tegen de ramen te gooien en te schelden. De schade moet vergoed worden en beiden worden, met toestemming van de ouders, verwezen naar het HALT bureau.


03:22 23-OKT-04
PURMEREND, GROTENHUYSWEG
Dronken in auto de bocht uit
Een 22-jarige man uit Assendelft is door de politie aangehouden na een aanrijding. De agenten troffen een auto aan met een gebroken voorwiel en vermoedden dat de bestuurder in de bocht de macht over het stuur heeft verloren. De bestuurder rook naar alcohol en bij een blaasproef bleek dat de man bijna drie maal zoveel alcohol op had dan was toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.


Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-251004

15:30-17:30 22-OKT-04
VOLENDAM, DIJKGRAAF DE RUITERLAAN

Nul drankrijders

Agenten hebben vrijdagmiddag op de Dijkgraaf de Ruiterlaan in Volendam een alcoholcontrole gehouden. In twee uur tijd werden 120 bestuurders gecontroleerd. Geen van allen had (teveel) gedronken.

22:00-01:30 23/24-OKT-04
PURMEREND, LAAN DER CONTINENTEN
Twee keer zoveel drank op als toegestaan
In de nacht van zaterdag op zondag hebben medewerkers van het verkeershandhavingsteam een alcoholcontrole gehouden op de Laan der Continenten in Purmerend. Twee automobilisten hadden teveel gedronken. Het meest gedronken had een 42-jarige man uit Hoorn. Hij had twee keer zoveel drank op als toegestaan. Hij kreeg een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal. Hij kan rekenen op een boete van minimaal 390 euro. In totaal werden 206 bestuurders gecontroleerd.
Vrijdagavond werd op de Purmersteenweg in Purmerend een alcoholcontrole gehouden. In een uur tijd werden 57 bestuurders gecontroleerd. Behalve 51 automobilisten werden ook zeven bromfietsers aan de kant gezet voor een blaastest. Geen van allen had (teveel) gedronken. Wel kreeg een bromfietser een boete van E55 omdat hij geen helm droeg.

03:11 23-OKT-04
ZAANDAM, ROZENGRACHT

Drankrijders aangehouden dankzij cameratoezicht

Zondagochtend vroeg werd op de Rozengracht een 21-jarige bestuurder uit Rotterdam aangehouden. Via het cameratoezicht werd een melding gemaakt van een vermoedelijk dronken man die op het punt stond in zijn auto te stappen. Nadere controle wees uit dat de man inderdaad had gedronken, twee keer zoveel als toegestaan. Zijn 24-jarige plaatsgenoot werd even later ook aangehouden toen hij onder invloed in de auto van zijn vriend reed. Opnieuw zagen agenten de auto op het 'televisiescherm' verschijnen. Op het Ankersmidplein, waar de bestuurder een inrijverbod negeerde, werd hij aan de kant gezet voor een blaastest. Deze gaf aan dat de bestuurder teveel had gedronken, de man had de limiet anderhalf keer overschreden. Hij kreeg twee boetes: één voor het negeren van het inrijverbod en één voor het rijden met drank op.
Op de Prins Hendrikkade in Zaandam werd zaterdagochtend vroeg een 19-jarige bestuurder aangehouden. De automobilist had twee keer zoveel drank op als toegestaan en kreeg een proces-verbaal.

---- --