Ingezonden persbericht


Creative muvo v200 digitale audiospeler combineert veelzijdige functies met nieuw design

Nieuw model MuVo met FM radio en ingebouwde microfoon

Amsterdam, 25 oktober 2004 - Creative (Nasdaq: CREAF), wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het Internet, kondigt een nieuwe speler in het Creative MuVo-assortiment van digitale audiospelers aan, de MuVo V200 . Hij is beschikbaar met een opslagcapaciteit van 128 MB, 256 MB of 512 MB, en is uitgerust met alle succesvolle functies van het bekroonde MuVo-assortiment. Zo beschikt de speler onder meer over een FM-radio, een ingebouwde microfoon en MP3- en WMA-compatibiliteit. De stijlvolle, glanzend witte vormgeving met gekleurde toetsen zal in de smaak vallen bij mensen die voor perfectie kiezen.

De MuVo V200 valt op door zijn aantrekkelijke design. Het mooie, witte ontwerp heeft een gekleurde rand rondom het display en straalt perfectie en gebruiksgemak uit. De kleur van de rand geeft de verschillende opslagcapaciteiten aan: lichtblauw voor de versie van 128 MB, donkerblauw voor die van 256 MB en zilver voor de versie van 512 MB.

Het ontwerp bevat een ingebouwde microfoon die tot 16 uur spraakopname registreert, een FM-radio met 32 voorkeuze-instellingen en de keuzemogelijkheid tussen handmatig en automatisch zoeken. Eén AAA-batterij levert tot 15 uur ononderbroken luisterplezier op, terwijl een USB 2.0-aansluiting garant staat voor snelle downloads volgens het eenvoudige 'drag-and-drop'-principe. Bestandsconversie op de pc gebeurt met de Creative MediaSource-software, die meegeleverd wordt met de speler. Net als de andere audiospelers in het MuVo-assortiment is de V200 een compacte en lichte eenheid in twee delen, met een batterijmodule en een spelersmodule.

De MuVo V200 128 MB biedt ruimte aan 2 uur (30 nummers) muziek in MP3-formaat of aan 4 uur (60 nummers) in WMA-formaat*.
De MuVo V200 256 MB biedt ruimte aan 4 uur (60 nummers) muziek in MP3-formaat of aan 8 uur (120 nummers) in WMA-formaat*.
De MuVo V200 512 MB biedt ruimte aan 8 uur (120 nummers) muziek in MP3-formaat of aan 16 uur (240 nummers) in WMA-formaat*.

"Opnieuw verleggen we met de MuVo grenzen door gebruikers een systeem aan te bieden dat niet alleen technisch geavanceerd is, maar dat ook een baanbrekende vormgeving heeft. Bij gebruikers die design net zo belangrijk vinden als prestaties, is de MuVo V200 zeker aan te bevelen", aldus Geraldine Lee, Europees Business Manager for Digital Audio Players bij Creative."

*Gebaseerd op nummers van 4 minuten tegen 64kbps in WMA, 128kbps in MP3.

Prijs en beschikbaarheid
De adviesprijs van de MuVo V200 128 MB bedraagt ¬ 99,99. De adviesprijs van de MuVo V200 256 MB bedraagt ¬ 139,99. De adviesprijs van de MuVo V200 512 MB bedraagt ¬ 199,99. Alle bedragen zijn inclusief BTW. De MuVo V200 digitale audiospelers zijn vanaf november beschikbaar.

----------

----------
Voor meer inhoudelijke informatie over bovengenoemde producten en het aanvragen van extra beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Text 100 Public Relations: Liesbeth Kramer - Tel:+31 (0) 20 5304349 - liesbeth.kramer@text100.nl Creative Labs: Markus Eggermont - Tel:+32 (0)3/287.87.72 - markus_eggermont@cle.creative.com Creative Labs informatienummer voor eindgebruikers: Tel: +32 (0)3/287.87.77

Over Creative Labs
Creative (Nasdaq: CREAF) is wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het internet. Creative dankt zijn reputatie aan de beroemde Sound Blaster en was de stuwende kracht achter de multimediarevolutie. Nu geeft Creative de toon aan met digitaal entertainment voor de pc met producten als de bekroonde Zen en MuVo audiospelers. De vernieuwende hardware, de eigen technologie, applicaties en diensten zijn duidelijk internetgericht en bieden de consument de kans te genieten van hoogwaardig digitaal entertainment, op elk gewenst moment en ongeacht waar hij zich bevindt.

Creative Technology werd opgericht in 1981. Het internationale hoofdkantoor is gevestigd in Singapore. Creative Labs Europe is opgericht in 1993 met de bedoeling een groter aandeel te verwerven op de groeiende Europese markt. Het Europese hoofdkantoor en het Operations/Technical Centre (EOTC) zijn gevestigd in Dublin, Ierland en bieden een efficiënte, gelokaliseerde productbevoorrading op maat voor de Europese markt. Daarnaast bieden ze strategische klantenondersteuning voor de verkoopkantoren van Creative in de Benelux, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen, Portugal, Spanje, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. In totaal heeft Creative Labs in Europa nu zo'n 400 medewerkers in dienst.