Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, maandag 25 oktober

Alkmaar 25-10-2004 - 15.30

Te hoge snelheid kost bestuurder het rijbewijs

Noord-Scharwoude, zondag 24 oktober 2004.

Zondagmiddag moest een 39-jarige bestuurder van een personenauto uit Schagen zijn rijbewijs inleveren nadat een forse snelheidsovertreding was geconstateerd. De man reed over de Schagerweg toen zijn snelheid werd geklokt op 130 km/u op een weggedeelte waar een snelheidslimiet geldt van 70 km/u. Een overschrijding van meer dan 50 km/u betekent automatisch dat het rijbewijs van de betrokken bestuurder wordt ingevorderd.

Man aangehouden na melding inbraak

Alkmaar, maandag 25 oktober 2004.

Door een snelle reactie van een buurtbewoner kon de politie in de nacht van zondag op maandag een 28-jarige Alkmaarder aanhouden op de Oudegracht. De getuige was wakker geworden van glasgerinkel in de directe omgeving van een winkel aan de Laat en belde de politie. De agenten die ter plaatse kwamen zagen de verdachte bij de winkel weglopen. Hij had wat gereedschap bij zich. Toen hij door de agenten werd aangesproken bekende hij spontaan het gereedschap te hebben gestolen. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Rijden onder invloed van alcohol.

Alkmaar, maandag 25 oktober 2004.

In de nacht van zondag op maandag werd een 36-jarige vrouw uit Alkmaar aangehouden op het Mallegatsplein. Bij controle bleek dat de vrouw alcohol had gedronken. Zij blies 555 ug/l. Dat is nagenoeg 2,5 maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Bromfietser gewond na aanrijding

Heerhugowaard, maandag 25 oktober 2004.

Maandagmorgen raakte een 16-jarige bromfietser uit Heerhugowaard gewond bij een aanrijding op de kruising van de Genestetlaan met de P.C. Hooftlaan. De bromfietser reed over de P.C. Hooftlaan en verleende op de kruising geen voorrang aan de bestuurder van een personenauto, een 59-jarige vrouw uit Heerhugowaard. Bij de daarop volgende aanrijding raakte de bomfietser gewond aan zijn arm. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar waar hij werd opgenomen.