Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, maandag 25 oktober

Hoorn 25-10-2004 - 15.30 uur

Dronken autobestuurder moet rijbewijs inleveren

Enkhuizen, zondag 24 oktober 2004.

Zondagmiddag werd een 47-jarige bestuurder van een personenauto uit Enkhuizen aangehouden op de Douwe Brouwerweg. Bij controle bleek dat de man alcohol had gebruikt. Hij blies 535 ug/l. Dat is ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid van 535 ug/l. Omdat de verdachte kort geleden voor eenzelfde feit werd aangehouden in combinatie met het hoge alcoholgebruik dat nu werd geconstateerd, werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Gereedschap en hengels gestolen

Grootebroek, maandag 25 oktober 2004.

Maandag heeft de eigenaar van een garagebox aan de Industrieweg aangifte gedaan van diefstal. Deze werd gepleegd in de nacht van zondag op maandag. Men kwam in de garage door het vernielen van het slot en de deur. Vanuit de garage werden verschillende soorten gereedschap weggenomen. Ook bleken een aantal hangels en andere visgerei te zijn verdwenen. Hoe groot de totale schade bedraagt van het weggenomen spul is op dit moment niet bekend.

Boottrailer met boor gestolen.

Enkhuizen, maandag 25 oktober 2004.

In het afgelopen weekend is een boottrailer met daarop een polyester boot gestolen vanaf het Voorland. De trailer met toebehoren stond daar geparkeerd op een bedrijventerrein dat omgeven is door een hekwerk. Om op het terrein te komen heeft men dat hekwerk vernield. De gestolen trailer is van het merk Capo Pega, type kanteltrailer en grijs van kleur. De boot is van het merk Quicksilver, type 360 barque en wit van kleur. Op de boot was een 8 pk buitenboordmotor gemonteerd van het merk Yamaha. De gehele combinatie vertegenwoordigt een waarden van enkele duizenden euros.