Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


25 oktober 2004


Harderwijk - verkeersongeval en aanrijding met politieauto.
Op maandag (25-10) vond er rond 00.40 uur een verkeersongeval plaats op de A28.
Een 20-jarige automobilist uit Tilburg botste door onbekende oorzaak op zijn voorganger, een 37-jarige automobilist uit Meppel, waardoor deze auto meerdere malen rond zijn as draaide en vervolgens tot stilstand kwam in de rechterberm.
Twee kinderen van 11 en 14 jaar liepen hierdoor nekklachten op en werden ter observatie opgenomen in het ziekenhuis te Harderwijk. Rijkswaterstaat kwam ter plaatse om het wegdek te reinigen. Beide auto's waren total loss en werden weggesleept door een bergingsbedrijf. Omdat de Tilburgse automobilist een militair bleek te zijn, werd hij voor verhoor overgedragen aan de marechaussee.


Politiemensen hadden ter plaatse ter beveiliging een opvallende politieauto, met de zwaailichten in werking, schuin geparkeerd op de rechter rijstrook. Een Zwolse automobilist die in de veronderstelling verkeerde dat het ging om een rijdende afzetting, botste vervolgens op de politieauto. Er was alleen materiële schade. De strafafhandeling vindt in overleg met justitie plaats.


Hattem - inbraak bedrijf.

In de nacht van zaterdag op zondag (23/24-10) werd voor de twee keer in korte tijd ingebro-ken in een horecazaak aan de Molecaten. De dader verschafte zich de toegang door het forceren van de deur.
Een kluis werd opengebroken en er wordt een onbekend geldbedrag vermist.
De politie heeft de zaak in onderzoek.


Elburg - drankrijder veroorzaakt aanrijding: rijbewijs ingenomen.
Een 28-jarige automobilist uit Oldebroek veroorzaakte op zondag (24-10) rond 20.45 uur een aanrijding. Hij sloeg vanaf de Paterijstraat de Hellenbeekstraat in reed vervolgens rechtdoor in de bocht omdat zijn mobieltje overging. De man reed een grasveldje over en kwam tot
stilstand tegen een paaltje. De auto had schade aan de rechter zijkant. Bij controle bleek de man onder invloed van alcohol. Hij blies een promillage van 1,3. In verband met recidive werd zijn rijbewijs ingenomen.


Nunspeet - paddestoelplukkers betrapt.

De politie betrapte op zondag (23-10) rond 10.00 uur twee mannen van 34 en 45 jaar, uit Den Helder, bij het plukken van paddestoelen. Ze hadden al meerdere dozen en tassen gevuld klaar gezet. De mannen kunnen een boete tegemoet zien en de paddestoelen, ongeveer 6 kilo, werden in beslag genomen.


Vaassen - paard en amazone gevallen.

Op zondag (24-10) reed een 41-jarige vrouw uit Vaassen met haar paard op de Korten-broekseweg. Uit tegenoverstelde richting naderde een auto met aanhanger, bestuurd door een 29-jarige vrouw uit Epe. Vermoedelijk schrok het paard hiervan, steigerde en kwam ten val waarbij hij zijn berijdster meesleurde. De vrouw kwam met haar hoofd op het wegdek terecht en werd per ambulance overgebracht naar het Lukas ziekenhuis te Apeldoorn. Voor zover bekend had het paard geen noemenswaardig letsel en het werd door buurtbewoners opgevangen.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 548 6052



---- --