Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 25 oktober 2004

(
Sassenheim Verkeersongeval

Maandag 25 oktober vond op de kruising Teijlingerlaan/Westerstraat een verkeersongeval plaats. Een 30-jarige automobilist uit Sassenheim reed over de Teijlingerlaan komende uit de richting van de Hoofdstraat. Bij de kruising sloeg hij linksaf de Westerstraat maar zag daarbij een 17-jarige bromfietster uit Noordwijkerhout die in tegenovergestelde reed over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De bromfietster werd met beenletsel overgebracht naar het Diaconesee Ziekenhuis.

Leiden - Aanrijding
Een 19-jarige fietster uit Leiden verleende op maandag 25 oktober rond 12.35 uur op de kruising Herensingel met de Oude Herengracht geen voorrang aan een 45-jarige automobilist uit Leiden. Bij de aanrijding die ontstond liep de vrouw letsel op aan haar schouder en knie en is overgebracht naar het Diaconessenziekenhuis.


Moordrecht Verkeersongeval

Maandag 25 oktober omstreeks 12.10 uur vond op de Rijksweg A20 een aanrijding plaats tussen een personenauto en een brommobiel. Een 20-jarige automobiliste uit Gouda reed in de richting van Rotterdam. Op het moment dat de bestuurster uit de tunnelbak ter hoogte van Moordrecht reed zag ze plots voor haar een brommobiel rijden. De bestuurster probeerde aanrijding te voorkomen door naar de linkerrijstrook uit te wijken. Dit mislukte echter. Met de rechtervoorzijde van de auto raakte zij de achterzijde van de brommobiel. De brommobiel sloeg hierdoor over de kop. De bestuurder, een 47-jarige Rotterdammer en zijn echtgenote wisten ongedeerd uit het voertuig te komen. De Rotterdammer heeft verklaard een verkeerde afslag te hebben genomen waarna hij op de snelweg uitkwam. De politie stelt een nader onderzoek in naar de aanrijding. Tegen de Rotterdammer wordt proces verbaal opgemaakt.


Gouda Diefstal zadels uit manege

Bij een inbraak in een manege aan de Achterwilenseweg zijn tussen zondag 24 oktober 16.15 en maandag 25 oktober 11.15 uur 15 zadels gestolen. Men wist het terrein op te komen waarna enkele opberghokken werden opengebroken. Vervolgens werden de zadels weggenomen. De politie stelt een nader onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden.

Bergambacht - Politie bekeurt voor opgevoerde bromfiets
Een 18-jarige bromfietser uit Nieuwpoort kreeg op vrijdag 22 oktober een bekeuring voor het opvoeren van zijn bromfiets. Rond 11.15 uur controleerden agenten op de Provincialeweg N210 de bromfiets. Na een test op de rollenbank kwam er uit dat de bromfiets was opgevoerd.

Berkenwoude - Rijden onder invloed
De politie hield op zaterdag 23 oktober rond 21.15 uur op de Prins Clausstraat een 37-jarige automobilist uit Bergambacht aan. De man werd er van verdacht zijn auto onder invloed te besturen. De ademanalyse bewees het gelijk van de agenten. De uitslag was 265 ug/l (limiet 220 ug/l) De man kreeg een proces-verbaal. Het was niet de eerste keer dat de man met te veel drank op achter het stuur zat. In augustus jl. werd hij met 480 ug/l betrapt.


Ouderkerk a/d IJssel - Aanrijding
Een 37-jarige automobiliste uit Ouderkerk aan den IJssel had vanmorgen maandag 25 oktober rond 11.05 uur op de IJsseldijk West te laat in de gaten dat op de weg voor haar een auto, bestuurd door een 21-jarige automobiliste uit Alphen aan den Rijn stilstond voor een aldaar kerende vrachtauto. Een aanrijding met haar voorganger kon zij niet meer vermijden. De Ouderkerkse liep daarbij nekletsel op en werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Schoonhoven - Rijden onder invloed
De politie hield op zondag 24 oktober rond 00.55 uur op de Nieuwe Singel een 23-jarige automobilist uit Polsbroek aan. Agenten zagen dat de man met enige moeite zijn auto op de weg wist te houden. Bij de controle constateerden de agenten drankgebruik. De aan het bureau gehouden ademanalyse gaf als uitslag 420 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie maakt proces-verbaal op.


------------------------------------- Einde middagberichten -------------------------------------------------
---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --