Gemeente Oirschot

Project verlichting achterpaden 2004

Leefbaarheid en veiligheid staan hoog op de agenda van de gemeente Oirschot. Een goede verlichting van de niet openbare achterpaden draagt bij aan het veiligheidsgevoel van de bewoners. In het verleden heeft de gemeente twee keer een project achterpadenverlichting uitgevoerd. Het eerste project was voornamelijk voor bewoners in De Pullen. Daarna is de gehele gemeente de mogelijkheid geboden om aan het project mee te doen. Om de achterpadenverlichting op peil te houden en te verbeteren kunnen bewoners dit jaar opnieuw inschrijven om mee te doen aan het project achterpadenverlichting.

Wie kunnen er meedoen?

Voorwaarde om mee te doen aan het project is dat de lamp bestemd is voor een niet openbaar achterpad. Geïnteresseerden kunnen zich voor 1 december 2004 telefonisch aanmelden bij de gemeente, de aanvullende voorwaarden worden u dan toegestuurd. Of u daadwerkelijk aan dit project kunt deelnemen is afhankelijk van de bestaande situatie en de aanmeldingen die er bij ons binnenkomen. Er moet namelijk sprake zijn van een goede onderlinge spreiding van armaturen in het pad. Naar aanleiding van de binnengekomen reacties zal een keuze worden gemaakt wie er voor dit project in aanmerking komen. U krijgt schriftelijk bericht van de gemeente. Indien u voor dit project in aanmerking komt krijgt u een contract met de voorwaarden toegezonden. U kunt met dit ondertekende contract de armatuur kopen bij het gemeentehuis.

Meedoen aan het project betekent dat u met het ondertekende contract en tegen betaling van 50 euro een armatuur bij de gemeente kunt kopen. U zorgt zelf voor bevestiging en installatie van de armatuur vóór 1 februari 2005. Is aan deze voorwaarden voldaan en is de armatuur op de juiste hoogte aangebracht dan zal aan u een bedrag van 175 euro worden overgemaakt als bijdrage voor de aanschaf, installatiekosten, stroomkosten en reservelampen om de lamp minimaal 10 jaar in bedrijf te houden.
Voor aanmelding en eventuele vragen inzake het project verlichting achterpaden kunt u terecht bij de gemeente, telefoon 0499 583 333.