Gemeente Maastricht

Nieuwe fietsenstalling voor station Maastricht

In opdracht van ProRail wordt vanaf 25 oktober 2004 de onbewaakte fietsenstalling bij station Maastricht (Voorplein) vernieuwd. Na de ombouw heeft het voorplein van station Maastricht medio december 2004 ruimte voor 216 fietsen.

In de nieuwe fietsenstallingen kunnen reizigers hun fiets makkelijk en veilig stallen. In de stalling is meer ruimte tussen de klemmen, zodat ook fietsen met bijvoorbeeld brede sturen of fietstassen goed gestald kunnen worden. De rekken bieden meer mogelijkheden om fietsen vast te zetten met kabel- of beugelsloten. De nieuwe onbewaakte stalling wordt gebouwd op de locatie waar de huidige stalling zich nu ook bevindt.

Tijdelijke situatie

Om de huidige stalling heeft de aannemer op dit moment hekken geplaatst en is middels bebording aangegeven dat de gebruikers van deze stalling uitdrukkelijk worden verzocht de fietsen elders te stallen, te weten:
· in de recent vernieuwde onbewaakte stalling aan de Meerssenerweg of · in de bewaakte stalling aan de Parallelweg.
De aannemer zal echter zoveel mogelijk rekken tijdens de ombouw herplaatsen op het voorplein.

Verwijderen fietsen

Daar het niet mogelijk blijkt een ieder tijdig te verwittigen van de voorgenomen activiteiten, is het helaas noodzakelijk dat enkele fietsen die zich vanaf 26 oktober a.s. nog bevinden in de betreffende stalling worden verwijderd onder toeziend oog van de politie, deze fietsen worden in een depot geplaatst. De openingstijden, adresgegevens en telefoonnummer van dit depot worden middels een publicatiebord op het voorplein kenbaar gemaakt . Een aantal rekken met fietsen wordt tijdelijk herplaatst op het voorplein.