Gemeente Oosterhout

Oosterhout viert bevrijding

Op 24 oktober jl. is met een groot bevrijdingsconcert gevierd dat de Engelse militairen van de Desert Rats en Poolse soldaten van de 1e Poolse Pantserdivisie onze gemeente zestig jaar geleden bevrijdden. De festiviteiten werden bijgewoond door een flinke groep Poolse oud-strijders.

Aan het begin van de middag werd ter herdenking van de gevallenen een krans gelegd bij het bevrijdingsmonument. Aansluitend werden de oud-strijders door het gemeentebestuur ontvangen in het stadhuis.

Vanaf het stadhuis ging het in optocht naar De Bussel. Het defile werd geopend door twee doedelzakspelers en begeleid door de Koninklijke Harmonie Oosterhout en Fanfare St. Joris uit Dorst. Te voet en in een aantal historische voertuigen volgden de oud-strijders een deel van de route die de bevrijders van Oosterhout zestig jaar geleden ook volgden. Een tweetal vliegtuigen van de Koninklijke Luchtmacht Historische vlucht vlogen tijdens het defile over de stad.

In theater De Bussel werd de viering besloten met een groots bevrijdingsconcert, waaraan naast eerdergenoemde muziekgezelschappen werd meegewerkt door het dameskoor Oosteind, gemengd koor Novare, Kaz Lux, Zang- en dansgroep Mazur, Inge Kuiper en Rene van Assche. Mutatiedatum 25/10/2004
15/11/2004