Gemeente Heeze-Leende


Samenwerking projectontwikkelaar Centrum Heeze beëindigd

Gemeenteraad neemt op 20 december een besluit over het vervolgtraject

De gemeenteraad van Heeze-Leende heeft zich op 30 juni 2003 positief uitgesproken over de ontwikkelingsplannen ten aanzien van het verkeer en centrum in Heeze. In grote lijnen hield dit besluit in dat de gemeente vervolgstappen zou ondernemen ten aanzien van een randweg, de ontsluiting van industrieterrein de Poortmannen en de ontwikkeling van het centrum van Heeze. Belangrijke onderdelen van de centrumontwikkelingen zijn onder andere de realisatie van een Multifunctioneel Centrum, de herinrichting en vervanging van de riolering in de Jan Deckersstraat/Kapelstraat en de herinrichting van het gebied rondom gemeenschapshuis dn Toversnest.

De gemeente heeft na 30 juni de opdracht voor de centrumontwikkelingen uitgezet. Uit de ingediende plannen door een drietal projectontwikkelaars, kwam uiteindelijk het planontwerp van Janssen de Jong plancoördinatie en architectenbureau Saanen en Knoups het beste uit de bus. Samen met hen is de gemeente dan ook het vervolgtraject gestart met als doel overeenstemming te bereiken over de concretisering en de financiële vertaling van de plannen. In de tussentijd is eveneens, volgens het besluit van de gemeenteraad, een aanvang gemaakt met de herinrichting en vervanging van de riolering in de Jan Deckersstraat/Kapelstraat.

In het vervolgtraject zijn de gemeente en de projectontwikkelaar er niet in geslaagd te komen tot een voor de gemeente Heeze-Leende financieel en technisch aanvaardbaar plan. De gemeente heeft op basis hiervan besloten geen overeenkomst tot verdere samenwerking aan te gaan met Janssen de Jong plancoördinatie en het vooraf overeengekomen bedrag van 30.000, - voor gemaakte kosten te vergoeden.

De gemeenteraad wil alle op stapel staande projecten beoordelen en er een bepaalde prioriteit aan koppelen. Ook de centrumontwikkeling zal het college van burgemeester en wethouders als project dus opnieuw aan de gemeenteraad voorleggen. Dit gebeurt op 20 december a.s in de vorm van een aantal deelprojecten. Ten aanzien van de ontwikkeling van onder andere het Multifunctionele centrum zal er na deze datum dus meer duidelijkheid komen.