Gemeente Breda

Gedeeltelijke afsluiting fietspaden Moerlaken in verband met asfaltwerkzaamheden

werkaandeweg_kln.GIF

Vanaf maandag 25 oktober begint de gemeente met ingrijpende werkzaamheden aan de fietspaden van de Moerlaken. Deze worden omgevormd tot tweerichtingsfietspaden. De werkzaamheden vinden in fasen plaats en zijn zonder tegenslag uiterlijk eind januari 2005 klaar.

Fietsverkeer kan, met beperkingen, gebruik blijven maken van de Moerlaken. De breedte van de rijstroken voor autoverkeer wordt in beide richtingen tijdelijk teruggebracht van twee naar één rijbaan.

De huidige fiets- en voetpaden, tussen de kruispunten met de Terheijdenseweg en Emerparklaan, worden helemaal opgebroken. Daarvoor in de plaats komen aan beide zijden van de rijbanen in rood asfalt uitgevoerde tweerichtingsfietspaden met daarnaast een trottoir.

Allereerst zal op maandag 25 oktober het fiets- en voetpad aan de zuidzijde van de Moerlaken worden opgebroken. Alle fietsverkeer wordt tijdelijk omgeleid via de noordzijde over een voor autoverkeer af te sluiten rijstrook. Overigens wordt ook aan de zuidzijde een rijstrook afgesloten om ruimte te geven aan het werkverkeer. Zonder tegenslag is het nieuwe fietspad aan de zuidzijde begin d ecemberklaar.

Direct daarna wordt begonnen aan de fietspaden aan de noordzijde van de Moerlaken. Het fietsverkeer hier zal dan omgeleid worden via het nieuwe fietspad aan de zuidzijde. Dit is namelijk voldoende breed om fietsverkeer in twee richtingen te kunnen verwerken. Daarom hoeft aan de zuidzijde geen rijstrook gebruikt te worden voor fietsverkeer. Aan de noordzijde is die wel nodig om ruimte geven aan werkverkeer.

Breda, 20 oktober 2004