Gemeente Helmond


---

Start sloop Steenweg

Keuze aannemers bouwplannen is bekend

Start sloop Steenweg t.b.v. bouwplan multifunctioneel zalencomplex en Kunstencentrum Helmond
De gemeente is al enige tijd bezig om een nieuwe ruimte voor het Kunstencentrum Helmond te ontwikkelen aan de Steenweg/Kromme Steenweg. Tegelijkertijd is Bavaria bezig met de planontwikkeling voor een multifunctioneel zalencomplex op die plek. Inmiddels zijn de aannemers voor beide bouwplannen bekend en kan maandag a.s. met de eerste sloopwerkzaamheden worden begonnen.

Start sloop
Op maandag 25 oktober a.s. wordt gestart met de sloop. In eerste instantie wordt er met name aan de binnenkant van de gebouwen gewerkt, het zogenaamde strippen. Rond 10 november zal ook gestart worden met de sloop van de muren en het dak van de voormalige Zaal Traverse. Rond 29 november zal begonnen worden met het slopen van de resterende leegstaande panden aan de Kromme Steenweg. Er zullen dan bouwhekwerken geplaatst worden, zo dicht mogelijk tegen de gevel. De planning is om de sloopwerkzaamheden eind december af te ronden.

Beperking overlast
De sloopwerkzaamheden zullen worden uitgevoerd door de firma Slits. Uitgangspunt is dat overlast voor omwonenden en ondernemers zoveel mogelijk zal worden beperkt. Zo zal de afvoer van sloopmaterialen gebeuren via de zuidkant van het terrein, via de weg parallel aan de Traverse en dan onder het viaduct door richting de Eikendreef. Verder is afgesproken dat de sloper rekening zal houden met de schooltijden van de Mariaschool (halen en brengen). Af- en aanvoer van materialen zal op die tijdstippen zoveel mogelijk worden beperkt.

Aannemers bekend
Inmiddels is ook bekend welke bedrijven de bouw van het nieuwe Kunstencentrum resp. het zalencomplex zullen gaan uitvoeren. De gemeente heeft de opdracht voor de bouw van het Kunstencentrum Helmond (KCH) verleend aan Stam & De Koning uit Eindhoven. De bouw van het zalencomplex wordt uitgevoerd door bouwbedrijf Van den Heuvel uit Helmond, in opdracht van Bavaria.

Informatie-avond
Het definitief ontwerp voor het bouwplan is nu ook klaar. Graag willen Bavaria en de gemeente dit plan toelichten aan belangstellenden. Dat zal gebeuren tijdens een inloop-avond op donderdag 25 november a.s. in Hotel West-Ende. Aanvang is 21.00 uur. Tevens zal dan een maquette van het plan worden gepresenteerd.