Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


23 oktober 2004


Lievelde - Postbode mishandeld


Vrijdagmorgen omstreek 11.00 uur is een 22-jarige vrouwelijke postbode uit Groenlo zonder enige aanleiding meerdere malen in het gezicht geslagen door een 68-jarige inwoner uit Lievelde. Dit naar aanleiding van onenigheid over het wel of niet correct bezorgen van de post. De postbode zou de post van de man wel eens in de verkeerde bus hebben gedaan. Waarom de man het NS station heeft uitgekozen voor deze mishandeling is nog niet duidelijk, de politie doet nader onderzoek hiernaar. Er hebben zich getuigen gemeld die het voorval hebben gezien.


Silvolde - snelheidscontrole


Vrijdagmiddag heeft de politie een snelheidscontrole gehouden aan de Ulftseweg, er zijn 218 voertuigen gecontroleerd. Er zijn 12 overtredingen geconstateerd waarbij de hoogst gemeten snelheid 74 km per uur was.



---- --

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


24 oktober 2004


Heelweg - vernieling bij sportcomplex


Bij een sportcomplex aan de Rieteweg in Heelweg hebben verdachten zaterdagochtend omstreeks 7. 30 uur met een auto een kanteldeur van de berging van het sportcomplex vernield. Nadat de verdachten de deur hadden geforceerd, ging het inbraakalarm af. Naast de materiele schade wordt er niets vermist. De politie kon de verdachten uiteindelijk mede door oplettende getuigen aanhouden.


Wehl - Auto over de kop


Een 44 jarige man en een 42 jarige vrouw uit Wehl zijn zaterdagavond omstreeks een uur of 23.00 met hun auto over de kop geslagen, nadat ze van de weg waren geraakt. De vrouwelijke bestuurster heeft door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur verloren. De auto belandde in een naastgelegen weiland. De slachtoffers moesten door de brandweer uit hun benarde situatie worden bevrijd en zijn met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval vond plaats op de Broekhuizerstraat in Wehl.


Doetinchem - Zakkenroller aangehouden


De politie heeft zaterdag een 49 jarige man uit Didam kunnen aanhouden door snel optreden van getuigen. De man had in een restaurant aan de Grutstraat in Doetinchem omstreeks 18.00 uur, uit de tas van een 29 jarige vrouw uit Doetinchem, 2 bankpasjes en een geldbedrag gestolen. De man heeft de diefstal bekend en de gestolen goederen teruggegeven.


.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --