Politie Twente

Persberichten Politie Twente 24 oktober 2004

Mishandeling

Vrouw wordt in het gezicht gekrabd nadat zij weigert geld af te geven

Enschede

Een 19-jarige vrouw uit Enschede fietste donderdagavond 21 oktober omstreeks 22.00 uur met haar vriend over de Schoolstraat in Enschede toen zij werd aangesproken door twee vrouwen, die daar liepen. De 19-jarige vrouw stapte van haar fiets, waarna een van de vrouwen haar om geld vroeg. Toen de 19-jarige dit weigerde, krabde de vrouw haar in het gezicht. De vriend van de vrouw duwde haar weg, waarna de vrouw begon te schelden en de 19-jarige en haar vriend wegfietsten. De 19-jarige vrouw heeft diverse krassen in haar gezicht opgelopen en deed inmiddels aangifte. Het signalement van de vrouw die de 19-jarige verwondde, is als volgt: Ongeveer 20-22 jaar oud, lang blond haar en 1.80/1.85 meter lang. De vrouw had in haar linkerwenkbrauw een piercing, een staafje, en de rand van een van haar oorschelpen zat vol ringetjes. Verder had zij een piercing in de neus, een ringetje. De vrouw droeg een dikke gevoerde witte jas, kort model en een donkergekleurde broek. Van de tweede vrouw ontbreekt een signalement. Beide vrouwen stapten even later op een fiets. De politie is op zoek naar getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen via het nummer 0900-8844. (bps: 04-131095)

Aanhouding na auto-inbraak

Man wordt op heterdaad betrapt op inbraak in een auto en wordt aangehouden

Enschede

Surveillerende politieagenten kregen vrijdagavond 22 oktober omstreeks 20.30 uur aan het Colosseum in Enschede een man in het oog, die zich verdacht ophield tussen de geparkeerd staande auto's. De man had even daarvoor zijn auto geparkeerd, stapte uit, hield zich even op bij een daarnaast geparkeerde auto en reed vervolgens een stukje verder. Daar parkeerde hij naast een andere auto, stapte uit, morrelde aan het slot van de auto naast hem en ging in die auto zitten. Op het moment dat de agenten zagen dat de man de autoradio in zijn hand had, stapten zij op de man af en hielden hem aan. De verdachte, een 26-jarige man uit Enschede, werd geboeid naar het politiebureau overgebracht. Hij is inmiddels in verzekering gesteld en zal nader gehoord worden. Van de eerstgenoemde auto, waarnaast de verdachte had geparkeerd, bleek het slot beschadigd te zijn. De auto van de verdachte is afgesleept en zal op sporen onderzocht worden. Bij een eerste onderzoek werd in zijn auto een bus pepperspray, een mes en een autoradio aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. Nader onderzoek volgt. (bps: 04-131271)

Aanhouding na inbraak

Verdachten aangehouden nadat zij zich op het dak van het winkelcentrum (Miro) bevonden en daar wilden inbreken

Enschede

Politieagenten gingen zaterdag 23 oktober omstreeks 01.20 uur naar het winkelcentrum (Miro) aan de Gronausestraat in Enschede nadat daar het alarm was afgegaan. Op het dak bleken twee mannen te lopen. Politieagenten zijn het dak opgegaan en hielden de twee verdachten, mannen uit Polen van resp. 23 en 30 jaar, vervolgens aan. Op het dak lagen inbrekerswerktuigen, die in beslag zijn genomen. In het dak was reeds een groot gat gemaakt, waardoor de verdachten naar binnen wilden. De beide verdachten zijn met een hoogwerker van de brandweer van het dak gehaald. Zij zijn beiden in verzekering gesteld en voor verhoor opgesloten. De politie stelt een nader onderzoek in. (bps: 04-131363)

Aanhoudingen na vechtpartij

Tijdens een bemiddeling bij een vechtpartij weigerden twee mannen te vertrekken waarop zij werden aangehouden

Enschede

Zaterdag 23 oktober kwam omstreeks 02.30 uur een melding binnen van een vechtpartij tussen twee groepen aan de Noordhoek Hegtstraat in Enschede. Politieagenten gingen naar genoemde locatie en troffen daar op straat een grote groep mensen aan, die elkaar steeds in de haren wilden vliegen. Toen de rust was wedergekeerd, bleven twee mannen vervelend en weigerden te vertrekken. Beide verdachten, mannen uit Enschede van resp. 20 en 36 jaar, werden hiervoor aangehouden. Zij werden na verhoor heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-131362)

Graffiti

Twee jongens aangehouden nadat zij een muur van een gebouw hadden beklad

Almelo

Zaterdag 23 oktober werd rond 19.45 uur gemeld dat jongeren een muur van een pand aan de Hagengracht hadden beklad en daarna zijn weggelopen. Politieagenten gingen op onderzoek uit en zagen op het Centrumplein een aantal jongeren lopen, die aan het opgegeven signalement voldeden. Twee van hen bekenden dat zij de muur hadden beklad, waarna de agenten hen aanhielden. Het gaat om twee jongens uit Almelo van resp. 14 en 15 jaar. De 15-jarige jongen bekende op meer plaatsen in Almelo graffiti te hebben aangebracht. Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-131637)

Aanhoudingen na vernieling

Twee verdachten aangehouden na vernieling van een vrachtauto

Enschede

Zondag 24 oktober werd omstreeks 01.20 uur door een getuige gemeld dat een aantal knapen over zijn vrachtauto hadden gelopen op de Richtersweg in Enschede. De melder achtervolgde de knapen, die op dat moment op de M.H. Tromplaan liepen. Politieagenten waren in de buurt en troffen vrijwel direct na de melding de getuige aan met een van de verdachten, een 19-jarige man uit Enschede. Kort daarop kwam de tweede verdachte aanlopen, een 22-jarige man uit Enschede. De groep ging samen naar de Richtersweg om te kijken of de vrachtwagen beschadigd was. Er bleek een zichtbare deuk in het dak van de cabine te zitten. Beide verdachten werden hierop aangehouden. Nader onderzoek wees uit dat alleen de 19-jarige man op de cabine had staan springen. Hij heeft dit inmiddels bekend en gaf aan dronken te zijn geweest. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De 22-jarige man heeft niet op de vrachtauto gelopen. Hij werd direct na verhoor heengezonden. Door de melder, een 50-jarige man uit Enschede, wordt nog aangifte gedaan. (bps: 04-131727)

Mishandeling en vernieling

Man geeft iemand zonder enige aanleiding een klap in het gezicht, vernielt vervolgens met een fiets een ruit van een horecagelegenheid en wordt door de politie aangehouden

Hengelo

Zondag 24 oktober werd omstreeks 01.30 uur gemeld dat iemand met een fiets tegen een gevel van een horecagelegenheid aan de Beekstraat in Hengelo gooide. Politieagenten werden op genoemde locatie aangesproken door het aldaar aanwezige beveiligingspersoneel. Deze vertelden hun dat een jongeman even daarvoor in de horecagelegenheid een andere man zonder enige aanleiding een klap in het gezicht had gegeven. Nadat hij door medewerkers naar buiten was gezet, pakte hij een fiets en gooide deze tegen de gevel van het pand aan. Een kozijn en ruit werden hierdoor beschadigd. De man die geslagen was, een 22-jarige uit Borne, had een bloedneus en een wondje onder zijn oog. Politieagenten hielden de verdachte, een 23-jarige man uit Almelo, aan. De 23-jarige draaide helemaal door en moest geboeid naar het politiebureau worden overgebracht. Hij was zichtbaar onder invloed van alcohol. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

De 22-jarige man uit Borne deed inmiddels aangifte van mishandeling. Namens de horecagelegenheid werd aangifte van vernieling gedaan. Onbekend is nog wie de eigenaar van de fiets is, waarmee de verdachte tegen de gevel gooide. (bps: 04-131736)

Aanhouding na aanranding en mishandeling

Man betast een vrouw onzedelijk, slaat haar en haar vriendin vervolgens in het gezicht, waarna politieagenten hem aanhouden

Enschede

Surveillerende politieagenten werden zondag 24 oktober rond 03.00 uur op de Oude Markt in Enschede door een 22-jarige vrouw uit Enschede aangesproken. Zij vertelde dat zij even daarvoor in de Stadsgravenstraat door een haar onbekende man onzedelijk was betast. Toen zij en haar vriendin, eveneens een 22-jarige vrouw uit Enschede, daar iets van zeiden, sloeg hij beiden in het gezicht. Een van de vrouwen had een opgezwollen wang.

De agenten hielden de verdachte, een 22-jarige man uit Enschede, kort daarop op de Oude Markt aan. Proces-verbaal wordt opgemaakt. Door beide vrouwen werd aangifte gedaan. (bps: 04-131772)

Aanhouding na mishandeling

Man wordt door meerdere personen aangevallen; politie houdt een van de verdachten aan

Hengelo

Zondag 24 oktober kwam omstreeks 03.00 uur een melding binnen van problemen in de Pastoriestraat in Hengelo. Op genoemde locatie troffen politieagenten de melder aan, een 30-jarige man uit Hengelo. Hij vertelde op straat te zijn aangevallen door meerdere personen. Door een van hen was hij met een nog onbekend voorwerp op het hoofd geslagen, waardoor hij een flinke snee had opgelopen. Verder had hij overal pijn doordat hij geschopt en geslagen was. Van een van de verdachten was een signalement. Politieagenten brachten het slachtoffer naar het ziekenhuis, waar hij aan zijn verwonding behandeld werd. Hij deed inmiddels aangifte. Ondertussen gingen andere agenten op zoek naar de verdachte. Op het Burgemeester Jansenplein zagen zij een persoon lopen, die aan het opgegeven signalement voldeed. Toen hij de politie zag, rende hij hard weg. Na een korte achtervolging werd hij echter aangehouden. De verdachte, een 20-jarige man uit Enschede, is inmiddels in verzekering gesteld en opgesloten. Van de andere daders ontbreekt nog elk spoor. Nader onderzoek volgt. (04-131752)

Aanhouding in het kader van de Opiumwet

Bij controle wordt in een auto een zakje met vermoedelijk cocaïne aangetroffen; bestuurder wordt aangehouden

Hengelo

Zondag 24 oktober reden politieagenten van het biketeam omstreeks 03.40 uur over de M.A. de Ruyterstraat in Hengelo. Zij zagen op een parkeerplaats een auto staan, waaruit luide muziek klonk. De verlichting van de auto brandde en de agenten zagen dat de bestuurder een joint draaide. In het kader van de Opiumwet werd de bestuurder, een 21-jarige man uit Hengelo, gefouilleerd en werd zijn voertuig doorzocht. In de auto werd een zakje met wiet aangetroffen alsmede een aantal pakketjes (totaal ongeveer 4 gram) met vermoedelijk cocaïne. De aangetroffen goederen werden voor onderzoek in beslag genomen. De 21-jarige verdachte werd aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-131769)

Verdachte aangehouden

Man wordt zonder enige aanleiding in elkaar geslagen; politie houdt verdachte aan

Oldenzaal

Zondag 24 oktober werd omstreeks 04.00 uur gemeld dat er problemen waren bij een horecagelegenheid aan de Markt in Oldenzaal. Buiten werden politieagenten aangesproken door een 19-jarige Oldenzaler, die aangaf even daarvoor in een horecagelegenheid zonder enige aanleiding door iemand in elkaar geslagen te zijn. De man had zichtbare verwondingen in zijn gezicht. De verdachte, eveneens een 19-jarige Oldenzaler, zat nog binnen en werd door portiers naar buiten gebracht. Politieagenten hielden hem vervolgens aan. Proces-verbaal wordt opgemaakt. Het 19-jarige slachtoffer deed inmiddels aangifte. (bps: 04-131758)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --