Politie Friesland

Politieberichten 24/10 (13.00 uur) t/m 25/10(07.00 uur)

Fryslân 25-10-2004 - Voor verdere informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur contact opnemen met bureau Communicatie. tel: 0900 8844

Berlikum: vechtpartij
Zondag omstreeks 22.45 uur werd melding gemaakt van een vechtpartij bij een woning aan de G.L. Boomsmastrjitte. Ter plaatse werden een vijftal mannen vechtend aangetroffen in de voortuin van een woning. Enkele hadden een keukenmesje in hun hand. Twee mannen uit Holwerd, 28 jaar en 34 jaar, wilden verhaal halen bij twee Berlikumers, 42 jaar en 41 jaar. Toen de Holwerders aanbelden, vernielden zij de deur en de ruit van de voordeur. In de gang ontstond een vechtpartij. Hier vielen rake klappen. Op een gegeven moment gingen ze naar buiten en vervolgden hun vechtpartij. Toen men naar buiten ging, wist de 42-jarige een keukenmesje mee te nemen. Door de vechtpartij raakten de 28-jarige en de 34-jarige gewond en zijn per ambulance overgebracht naar MCL Zuid voor onderzoek. De 34-jarige kon na behandeling weer weg en werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. De 34-jarige moest ter observatie blijven. Na ontslag zal ook hij worden aangehouden. De 42-jarige en de 41-jarige zijn in de woning aangehouden en ook overgebracht naar het bureau. In eerste instantie enkele getuigen gehoord. De technische recherche zal een onderzoek instellen en een nader onderzoek volgt.

Beetsterzwaag: dierenkwelling/dierenmishandeling
In de nacht van zaterdag op zondag heeft men een pony en een ezel aan elkaar vastgebonden. De halsters van de beide dieren waren met een touw aan elkaar gekoppeld. De ezel stond met een touw vast aan de trog met het hoofd half omhoog en daaraan vast stond de pony. De pony trok de ezel naar beneden. De dieren hadden totaal geen bewegingsvrijheid met hun hoofden. Dit werd geconstateerd door een 42-jarige inwoonster van Gorredijk. De beesten stonden op een bedrijfsterrein aan De Wissel. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via het regionale telefoonnummer 0900 8844.

Leeuwarden: heler aangehouden
Zondag omstreeks 15.20 uur werd op het stationplein een 34-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden voor heling. Hij probeerde een racefiets die hij gekocht had weer te verkopen. De verkoopwaarde was ver beneden de eigenlijke waarde. De fiets werd in beslag genomen en de verdachte overgebracht naar het bureau.

Stiens: fietsdief aangehouden
Zondag omstreeks 15.55 uur werd melding gemaakt dat in een steeg aan Cedrushof een gestolen fiets stond. De fiets zou zijn gestolen uit de Ophirstraat door twee personen. Een 51-jarige inwoner van Stiens zat achter de jongens aan. Even later kwam de 51-jarige aan met een 16-jarige inwoner van Stiens. Deze 16-jarige heeft de fiets onder begeleiding weer teruggebracht naar de plek waar het werd gestolen. De bewoonster was niet thuis. Een tweede verdachte in deze zaak, een strafrechtelijke minderjarige uit Stiens, moet nog gehoord worden.

Leeuwarden: vernieler aangehouden
Zondag omstreeks 17.15 uur werd op de Holstmeerweg een 27-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden voor vernieling. Hij had een ruit in de hal van De Marwei vernield. Een 42-jarige inwoner van Leeuwarden zag dit en gaf signalement op. Verdachte is overgebracht naar het bureau.

Heerenveen: rijden onder invloed
Zondag omstreeks 18.20 uur werd op de Huismanstraat een 38-jarige automobilist uit Buitenpost gecontroleerd. Hij had gedronken. Op het bureau blies hij 250 ug/l, goed voor een rijverbod van 1 uur.

Franeker: rijden onder invloed
Zondag omstreeks 20.20 uur werd op de Rijksweg A31 een 42-jarige automobilist uit Leeuwarden gecontroleerd. Hij had gedronken. Op het bureau blies hij 4675 ug/l, goed voor een rijverbod van 4 uur.

Harlingen: openbare dronkenschap
Zondag omstreeks 18.30 uur werd bij een woning aan de Heiligenweg een 59-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. Hij had geürineerd tegen de ruit van de woning en was nauwelijks
aanspreekbaar. Hij is ingesloten voor openbare dronkenschap.

Heerenveen: alcoholcontrole na voetbalwedstrijd Heerenveen Zondag werd na de voetbalwedstrijd van Heerenveen bij het stadion een alcoholcontrole gehouden. Een 25-tal voertuigen zijn gecontroleerd. Een bestuurder, gegevens niet bekend blies 250 ug/l, goed voor een rijverbod van 1 uur.

Buitenpost: bedreiging
Maandag omstreeks 01.55 uur werd gemeld, dat in een woning aan de Irenestraat een jongeman stond te zwaaien met een groot zwaard en een grote dolk. Ter plaatse gekomen bleek een 41-jarige inwoner van Buitenpost voor de woning te staan en deelde mede, dat zijn zoon, 17-jaar, boven met een zwaard en dolk stond te zwaaien. Vermoedelijk was hij aan het hallucineren geslagen door drugsgebruik. Uiteindelijk kon de 17-jarige worden overmeesterd en overgebracht worden naar het bureau. Hij had het zwaard en de dolk op een stoel in de kamer gelegd. Het zwaard en de dolk zijn in beslag genomen. Ook zijn nog twee oude en niet werkende revolver en pistool in beslag genomen. Er werd ook 2 gram cocaïne en 20 gram weed aangetroffen. Ook in beslag genomen.