Ingezonden persbericht


Baarn, 25 oktober 2004

MEGAJOBS GESCHOKT DOOR ACTIE VNU; OVERWEEGT STAPPEN

Dit weekeinde bleek dat VNU-dochter Nationale Vacaturebank (NVB), daags na de start van concurrerende vacaturesites, haar toevlucht heeft genomen tot domeinnaam-parasitisme. Op 18 oktober lanceerde MegaJobs de vacaturesite MegaJobs.nl die, met 60.000 vacatures, aanmerkelijk groter is dan de VNU-dochter. De VNU-onderneming heeft er kennelijk voor gekozen te reageren door registratie, 2 dagen erna, van de wel zeer gelijkende domeinnaam www.mega-jobs.nl, waarvan de bezoekers terecht komen bij VNU-vacaturesite NVB.

De directie van MegaJobs, geconfronteerd met dit gegeven en met de nagekomen berichtgeving dat deze registratie expliciet in opdracht van moederbedrijf VNU zou hebben plaats gehad, reageert hevig geschokt. Men stelt nadrukkelijk dat een dergelijke vorm van piraterij en inbreuk op merkrechten van MegaJobs een onderneming als VNU onwaardig is.

MegaJobs realiseert zich terdege dat VNU, recent voor veel geld koper van -tot dan Nederlands grootste vacaturesite- NVB, zich bedreigd voelt, maar acht deze actie zeer misleidend. Argeloze zoekers naar vacatures bij MegaJobs, worden doelbewust misleid en komen terecht bij een vacaturesite die men niet zocht. MegaJobs lijdt hierdoor wezenlijke schade.

MegaJobs beraadt zich momenteel op te nemen stappen, waarbij gedacht kan worden aan een klacht bij de Nederlandse Mededingings Autoriteit, al dan niet in combinatie met een vordering tot schadevergoeding.

Over MegaJobs:
MegaJobs werd op 18 oktober gelanceerd, met bijna 60.000 vacatures, met de ambitie Nederlands grootste vacaturesite te zijn. MegaJobs groeit met vele duizenden vacatures per maand. Werkzoekenden vinden op www.megajobs.nl de grootste verzameling vacatures op het internet, waarvan vele niet te vinden zijn op andere vacaturesites. Werkgevers kunnen op MegaJobs gratis hun vacatures plaatsen. Daarmee biedt MegaJobs bij uitstek een overzicht van het Nederlandse vacature-aanbod.

MegaJobs wil het instrument zijn waarmee de moderne zelfbewuste werknemer vorm geeft aan de volgende stap in zijn of haar carrière, binnen Nederland of daarbuiten. MegaJobs biedt daarom ook vele tienduizenden vacatures binnen de andere EU-lidstaten, maar ook daarbuiten. Hiermee is MegaJobs de eerste Nederlandse vacaturesite met een breed venster op de Europese arbeidsmarkt.

MegaJobs biedt haar bezoekers een e-mailservice die vacatures, voldoend aan de eigen selectiecriteria, per e-mail thuis zendt. Ook kan de bezoeker gebruik maken van de mogelijkheid om het eigen CV achter te laten in de CV-bank, waar werkgevers de CV's kunnen bekijken zonder dat de identiteit van de persoon erachter bekend wordt. Contact leggen met de werkzoekende gebeurt eveneens anoniem, totdat de werkzoekende besluit zichzelf bekend te maken.


---