Ingezonden persbericht

KBS maakt filerijden leuker

AMSTERDAM, 20041024 -- Een nieuwe dienst op het gebied van SMS'en maakt het voor automobilisten mogelijk SMS berichten naar elkaar te versturen zonder dat men daarvoor hun telefoonnummer prijs hoeven te geven aan de tegenpartij. Door middel van een koppeling tussen het kenteken van de auto die zij besturen en de GSM telefoon die ze bij zich hebben, wordt het voor iedere geregistreerde automobilist mogelijk te communiceren met medeweggebruikers.


Via een registratie SMS, te sturen aan nummer 7111, word een abbonement afgesloten. De dienst zelf is gratis, aan het versturen en ontvangen zitten wel kosten verbonden die via de normale telefoonfactuur verrekend worden.

Een tekort aan communicatie tussen automobilisten is een probleem wat dagelijks op de weg terug te vinden is. Verder dan een snelle blik en een vriendelijk handje komt het meestal niet. Ook bij de wat minder vriendelijke boodschappen blijft het meestal bij een opgestoken vingertje. KBS (voluit Kenteken Bericht Systeem) helpt hier een handje bij.

Gebruikers hoeven overigens niet bang te zijn dat zij 's nachts om 3 uur door de buurman gewekt worden met een SMS'je. Via diverse opties kan ingesteld worden op welke tijden de SMS'jes doorgestuurd worden of achterblijven op de server om, op een later tijdstip, alsnog verstuurd te worden. Tevens kunnen 'lastige' afzenders op een zwarte lijst gezet worden, waarna die genegeerd worden. Via een vriendenlijst worden berichten juist altijd doorgestuurd en kan een bericht gestuurd worden aan alle wederzijdse vrienden.

Meer informatie kan verkregen worden via de website (www.kbs.nu) of
door NU KBS INF te sturen naar 7111.




Ingezonden persbericht