Gemeente Bernisse

- RESTAURATIE SLUISJE GEERVLIET
Een aantal jaren geleden werd een plan opgesteld om de ´haven' van Geervliet op te knappen. Een deel van dit prestigieuze project wordt nu uitgevoerd. Aan die uitvoering ging een lange geschiedenis vooraf.

In 2002 was een bedrag beschikbaar gesteld voor het opknappen. Er werden onderhandelingen gevoerd met bedrijven die voor het herstel van het sluisje met havenhoofden te Geervliet konden zorgen. Helaas bleek uit een later rapport van de monumentenwacht dat de situatie nog slechter was dan verondersteld. Diverse instanties hebben de portemonnee omgekeerd. Niet alleen werd door de gemeenteraad extra geld beschikbaar gesteld. Ook een Europese subsidie van de Dienst Landelijk Gebied werd beschikbaar gesteld. Tenslotte levert ook het waterschap ´De Brielse Dijkring´ een financiële bijdrage aan het project die de uiteindelijke uitvoering van het groot onderhoud mede mogelijk maakt.
Overigens is naast het herstel van de sluis ook het herstel van het straatwerk voorzien en de plaatsing van straatmeubilair. Het advies van zowel de omwonenden als de Monumentencommissie heeft bijgedragen aan het invullen van de plannen.

Naar verwachting zijn de werkzaamheden nog dit jaar klaar.

26-10-2004