Gemeente Rotterdam

Commissieberichten 26 t/m 28 oktober 2004

Commissie voor Fysieke Infrastructuur en Verkeer Dinsdag 26 oktober, 09.30 uur
Op de agenda staat een bespreking over de plannen voor verzelfstandiging van de RET. Vanwege de Wet Personenvervoer 2000 dient het openbaar vervoer binnenkort te worden aanbesteed. Door de RET te verzelfstandigen kan het vervoersbedrijf volgens B en W meedoen met de aanbestedingsprocedure. De RET wil het openbaar vervoer in de stad blijven verzorgen. Daarnaast bespreekt de commissie de ontstane situatie bij het popverzamelgebouw Waterfront. Het college heeft besloten om de huur op te zeggen en de commissie wil een toelichting op het besluit.

Extra commissievergadering 'rapport Lemstra en review Rekenkamer' Woensdag 27 oktober, 09.30 uur, Raadzaal
De commissie voor Economie, Haven en Milieu houdt een extra vergadering samen met leden van de commissie voor Middelen en de Commissie tot Onderzoek van de Rekening.
Aanleiding voor de extra vergadering zijn de onlangs gepresenteerde conclusies uit het onderzoeksrapport 'Garantieverstrekkingen Havenbedrijf'. Op verzoek van de commissie zullen prof. dr. W. Lemstra en de heer drs. R.B.M. Mul van de Rekenkamer Rotterdam een toelichting geven op het onderzoek en de toetsing door de Rekenkamer. De extra commissievergadering is een voorbereiding op het raadsdebat dat donderdag plaatsvindt.

Commissie voor Sociale Zaken en Onderwijs
Woensdag 27 oktober, 14.00 uur
Naar aanleiding van de Begroting 2005 houdt de commissie een uitgebreid vragenhalfuur. Ook komt de afdoening van de motie-Duys over de Formulierenbrigade aan de orde.

Commissie voor Bestuur en Veiligheid
Donderdag 28 oktober, 09.30 uur
De vergadering staat gedeeltelijk in het teken van 'Geweld achter de voordeur'. De wethouder voor veiligheid en volksgezondheid zal een presentatie geven over het project en de ontwikkelingen. Daarnaast vergaderen de leden over 'de gevolgen voor de volksgezondheid van de luchtkwaliteit in Rotterdam en omstreken'. De begrotingscommissie die oorspronkelijk stond gepland op 28 oktober is in verband met het komende havendebat verschoven naar 4 november 19.30 uur.

Buitengewone vergadering gemeenteraad
Donderdag 28 oktober, 14.00 uur, Raadzaal
De gemeenteraad vergadert over de uitkomsten van het onderzoek naar de bankgaranties bij het Havenbedrijf. De oorspronkelijk geplande vergadering wordt verschoven naar dinsdag 2 november om 14.00 uur.