Gemeente Zwolle

Eerste paal nieuwe theater gaat feestelijk de grond in

Op dinsdag 26 oktober 2004 komt het nieuwe theater in Zwolle weer een stap dichterbij. Om 17.00 uur wordt de eerste paal geslagen door Zwolse schouwburgdirecteur Hein Spanjaard, en wethouder van Cultuur, John Berends, op de Tanerij.

Na maanden van graaf- en sloopwerk kan nu echt van start worden gegaan met de bouw van het nieuwe theater. Het theater opent haar deuren in het najaar van 2006. Het gaat ruimte bieden aan een compleet programma-aanbod: van toneel- en cabaretvoorstellingen tot grote symfonische concerten en musicals.

Schouwburg Odeon gaat het nieuwe theater, dat in 2005 een eigen naam krijgt, beheren. Schouwburg Odeon blijft overigens gewoon bestaan. Het prachtige monumentale complex aan de Blijmarkt blijft haar functie behouden, maar kent met vier relatief kleine zalen haar beperkingen. Directeur Spanjaard is blij met deze uitbreiding.
"Het unieke ontwerp geeft ons de ruimte een gevarieerd theaterprogramma aan het Zwolse publiek te presenteren."

BAM Utiliteitsbouw bv Regio Oost te Zwolle is de aannemer die het bouwkundige werk van het nieuwe theater voor zijn rekening neemt. Het nieuwe theater verrijst op het Noordereiland, op de plek die ook wel 'de Tanerij' genoemd wordt. Samen met het bestaande Flevogebouw en het Spinhuis (de vroegere gevangenis) ontstaat hier een nieuw, levendig ijkpunt voor het centrum van Zwolle. " Een monument voor de toekomst", aldus wethouder Berends.


---