Politie Limburg-Zuid

Datum ( maandag 25 oktober 2004

Onderwerpen De Gouden Tip dinsdag 26 oktober

Maastricht; De Gouden Tip

In de uitzending van het Limburgse opsporingsprogramma De Gouden Tip op L1-televisie worden op dinsdag 26 oktober vijf zaken behandeld.

Zaak 1: Gevonden sieraden Roermond

Op maandag 9 augustus wordt op de Bredeweg in Roermond een zwart tasje gevonden met daarin diverse kostbare sieraden. Deze zijn mogelijk van diefstal afkomstig. Foto's van deze sieraden worden in de uitzending getoond.

Zaak 2: Oplichting Swalmen

Een man geeft zich uit voor medewerker van een bank en weet zo een bankpasje met pincode van een 68-jarige inwoner van Swalmen te bemachtigen. Nog géén half uur later plundert de man de bankrekening van het slachtoffer. In de uitzending wordt een foto van deze dader getoond.

Zaak 3: Overval op woning in Sittard

In een flat aan de Eisenhowerstraat in Sittard wordt op maandag 6 oktober een gewapende overval gepleegd op een ouder Armeens echtpaar. De daders gaan er vandoor met een flink geldbedrag en goud. In de uitzending worden bewakingsbeelden van de flat getoond, waarop de daders mogelijk zijn te zien.

Zaak 4: Insluiping in zorgcentrum Langedael Vaals

Op woensdagavond 18 augustus vindt in Zorgcentrum Langedael in Vaals een inbraak plaats. Uit de administratieruimte van het centrum werd onder meer geld en een geldkistje gestolen. In de uitzending worden bewakingsbeelden getoond, waarop de dader herkenbaar in beeld komt.

Zaak 5: Gewapende overval op winkel in Maalbroek - Roermond

Op donderdag 29 september rond 18:15 uur wordt een winkel aan Maalbroek (Roermond) door twee daders op een motor overvallen. Ze gaan er met de kassa vandoor. Deze zaak wordt in de uitzending gereconstrueerd.

Het programma wordt uitgezonden op L1-TV op dinsdag 26 oktober om 17:07, 18:07, 19:07, 20:07, 21:07, 22:07, 23:07 en 00:07 uur. De dag erna, woensdag 27 oktober, is het programma in de dagcaroussel te zien tussen 09:00 en 17:00 uur. Op zaterdag 30 oktober wordt het programma nog één keer herhaald om 22:00 uur. Zie vanaf dinsdag 17:00 uur ook: www.degoudentip.tv

Op de geheel vernieuwde site www.degoudentip.tv wordt vanaf dinsdag 26 oktober om 17:07 uur de letterlijke tekst van de uitzending en de getoonde foto's gepubliceerd. Ook zijn de zaken in beeld en geluid vanaf dat tijdstip te downloaden. Mensen die informatie hebben over een van deze zaken, kunnen tijdens de uitzending of herhalingen naar het politietelefoonteam op het gratis nummer 0800 - 2 552 552 bellen. Daarna is het algemene politienummer 0900 - 88 44 (lokaal tarief) beschikbaar.

Internet: www.politie.nl/limburg-zuid
E-mail: communicatie@limburg-zuid.politie.nl

---- --