Ingezonden persbericht


VERKENNINGEN, DINSDAG 25 OKTOBER 2004 TUSSEN 16.00 EN 17.00 UUR OP 747AM

Moslima rukt op in het verkeer

Een speciale rijschool voor en door vrouwen blijkt om diverse redenen een gat in de markt. Vrouwelijke cursisten knappen af op seksistische opmerkingen of worden onzeker door een mannelijke rij-instructeur. Vooral voor islamitische vrouwen is het een uitkomst om niet met een onbekende man in zo n klein intieme ruimte te zitten. Ook steeds meer allochtone vrouwen storten zich op dit typische mannenberoep.Verkenningen nam een proefles bij SheWheeler en probeerde de vooroordelen die er heersen tegen de vrouw achter het stuur te achterhalen. Want het felbegeerde roze papiertje blijkt uiteindelijk ook een wapen te zijn om beter te integreren.

Marokkaans eetcafé Du Maroc

De keukentafel ligt vol met zoete hapjes en de harira, een speciale soep voor tijdens de ramadan staat al de hele middag te pruttelen op het vuur. Als na zonsondergang het Marokkaanse eetcafé Du Maroc volstroomt met hongerige Marokkaanse moslims heeft kok Habib al de hele middag in de keuken staan zwoegen. Hoe weersta je als moslim de verlokkingen in de keuken tijdens de Ramadan ?? In Verkenningen een reportage vanuit een Marokkaanse keuken in Amsterdam Slotervaart.

Benji de Levie

Benji de Levie, voorzitter van het Nederlands Palestina Comité (NPK) vertelt in Verkenningen over de actie Medicijnen voor Gaza.

Deze solidariteitsactie gaat aanstaande donderdag in Rotterdam van start. De komende negen maanden wil het NPK door het hele land geld voor medicijnen inzamelen voor de GAZA strook. Het NPK wil behalve geld inzamelen ook haar boodschap opnieuw onder de aandacht brengen.

Met vriendelijke groet,

Bert ter Hoeve

Programmamaker

Nederlandse Moslim Omroep

Sumatralaan 45

1217 GP Hilversum

T 035-6252932

F 035-6281240

M 06-24904695