Ingezonden persbericht


Lombard Odier Darier Hentsch versterkt credit expertise

Amsterdam, 26 oktober 2004 - Lombard Odier Darier Hentsch (LODH), een van Zwitserlands grootste vermogensbeheerders, heeft onlangs zijn succesvolle credit team versterkt met het aantrekken van vier research analisten en twee relative value analisten.

Aan de credit research kant is Jake Gaul van Standish Mellon Asset Management in Boston aangetrokken; hij is verantwoordelijk voor de sector Industrials. Tracey Baldwin, hiervoor analist nutsbedrijven bij Duff & Phelps Credit Rating Agency in Londen, komt het team in de TMT /nutsbedrijven sector verder versterken, terwijl Alex Giles, voormalig Associate Director bij Fitch Ratings in Londen, zich op de sector Financials zal richten. Tot slot zal Yvan Roduit, hiervoor verbonden aan BCV Asset Management in Lausanne, zich bezighouden met de analyse van Zwitserse bedrijven.

Eerder dit jaar nam Andrew Lewis, voormalig Associate Director bij Fitch Ratings in Londen, de taak over van Gary Brecknell, die terugkeerde naar zijn geboorteland Nieuw-Zeeland. Andrew houdt zal zich bezig met de sector Financials. Lewis en de vier nieuwe medewerkers zullen rapporteren aan Martin Squires, Head of Credit Research.

Het relative value team is uitgebreid met Oscar Jansen, voormalig Credit Portfolio Manager bij het Shell Pensioenfonds in Den Haag, mede verantwoordelijk voor de relative value analyse van Euro credits, en Robin Lauber, die zich gaat bezighouden met de relative value analyse van US Dollar Credits.

De uitbreiding is het gevolg van de toegenomen belangstelling van consultants en institutionele beleggers voor LODH 's beleggingsproces, waarbij een onderscheid wordt gemaakt tussen fundamentals en waardering. LODH's positieve track record heeft geleid tot een aanzienlijke groei van het beheerd vermogen in deze asset class. Bovendien verwacht LODH een toenemende interesse in (corporate) credits en kredietderivaten. Het credit team bestaat nu uit 13 personen.

Lombard Odier Darier Hentsch

Lombard Odier Darier Hentsch is een internationaal gevestigde vermogensbeheerder met als kernactiviteit het beheer van portefeuilles voor particulieren en institutionele beleggers. Het beheerd vermogen bedraagt circa ¤ 80 miljard. Lombard Odier Darier Hentsch is ontstaan in 1796 in Genève, waar ook het hoofdkantoor zetelt.

De vestiging in Amsterdam, met meer dan 60 werknemers, bestaat sinds 1985 alwaar het beheer van onder meer alle Europese vastrentende waarden voor de gehele LODH groep is gecentraliseerd. Daarenboven wordt een reeks van beleggingsfondsen in dit kantoor beheerd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Text100 B.V.

Jurn Hageman, Tel: 020 530 4333

Technologie, Media, Telecommunicatie