Politie Groningen

Persberichten dinsdag 26 oktober 2004

Provincie Groningen 02-11-2004 -

Groningen: aanhoudingen na mishandeling en bedreiging
Na een telefonische melding troffen politiemensen maandagnacht in de Nieuwe Ebbingestraat een aan het hoofd gewonde man aan. Het slachtoffer, een 34-jarige Stadjer, bleek in de Hoekstraat, terwijl hij daar fietste, te zijn aangevallen door drie mannen. De man werd van zijn fiets geslagen waarna de drie verdachten er vandoor gingen. Op basis van de opgegeven signalementen stelde de politie een onderzoek in de omgeving in. Tijdens de zoektocht werden agenten aangesproken door een 22-jarige man. Die bleek in de Oude Kijk in t Jatstraat te zijn bedreigd door drie mannen die aan hetzelfde signalement voldeden als de mannen waar naar gezocht werd. Weer later werden in de Verlengde Visserstraat in Groningen drie verdachten aangehouden. De mannen kwamen uit een café en voldeden aan de signalementen. Na de aanhouding zijn de verdachten, twee mannen van 24 en 29 jaar uit Groningen en een 28-jarige inwoner van Haulwerwijk, meegenomen naar het bureau en ingesloten voor nader onderzoek. De gewonde man is naar een ziekenhuis overgebracht voor de behandeling van zijn verwondingen.

Groningen: automobilist onder invloed
In de Oranjestraat in Groningen heeft de politie maandagnacht een 38-jarige automobilist uit Groningen aangehouden. De man reed met zijn auto in verboden richting en bleek bij een politiecontrole die daar op volgde onder invloed te verkeren. Aan het bureau werd een bloedalcoholgehalte van 1.4 promille gemeten. De verdachte is na verhoor heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. s Mans rijbewijs is ingevorderd. Hem werd een rijverbod van 6½ uur opgelegd.

Groningen: fietsster gewond bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Zernikelaan in Groningen is maandagmiddag een 39-jarige vrouw uit Groningen gewond geraakt. De vrouw reed op de fiets en krijg op de kruising met Nijenborgh geen voorrang van een auto, bestuurd door een 36-jarige vrouw, uit Roden. Er volgde een botsing waarbij de fietsster kwam te vallen. Ze liep diverse schaafwonden alsmede licht aangezichtsletsel op. De vrouw is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht.

Groningen: fietsendief op heterdaad
De politie heeft maandagmiddag in de Oude Ebbingestraat een 40-jarige Groninger aangehouden. Een passant maakte surveillerende agenten attent op de man omdat hij aan een fiets zat te rommelen. De politiemensen namen poolshoogte en zagen dat de verdachte een slot van een fiets vernielde. Daarop is hij aangehouden en meegenomen. Na verhoor is de verdachte heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Berichten Groningen Regio volgen z.s.m.