Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Start bouw Parkrand

Vandaag, dinsdag 26 oktober verrichten Piet Dikken, portefeuillehouder Stedelijke Vernieuwing Geuzenveld-Slotermeer en Frank Bijdendijk, directeur Het Oosten, de feestelijke handelingen voor de start bouw van Parkrand, een complex met woningen en bedrijfsruimte aan het Eendrachtspark.

Parkrand wordt een nieuwe, spectaculaire toevoeging in de vernieuwing van Buurt Ne9en. Het stadsdeel en Het Oosten/Kristal maken hier voor de buurt een heel bijzonder gebouw met een herkenbare architectuur in een optimale parkachtige omgeving. Het moet een ijkpunt worden voor het nieuwe elan en de nieuwe toekomst voor dit gebied.

Subsidie
De gemeente Amsterdam heeft het belang van dit project onderstreept door EUR 1.000.000 bij te dragen om de extra kwaliteit van het project waar te kunnen maken. Daarnaast heeft de gemeente Amsterdam nog gezorgd voor EUR 630.000 subsidie vanuit het rijk.

Investering
Ook het stadsdeel investeert extra in Parkrand. Het stadsdeel gaat zorgen voor een passende openbare ruimte bij dit bijzondere gebouw. Het park gaan we daarvoor in de buurt doortrekken, geparkeerde auto's worden aan het zicht onttrokken door hoogteverschillen en heuveltjes aan te brengen. En het stadsdeel investeert extra in hoogwaardige materialen.

Sociaal
Wie denkt dat dit wonen aan het park in aansprekende architectuur alleen voor yuppen is, heeft het mis. Naast de 212 vrije sectorwoningen komen hier ook 30 sociale huurwoningen en 650 m² bedrijfsruimte.

Overigens: dit jaar vindt 15% van de Amsterdamse woningbouw plaats in Buurt Ne9en! Buurt Ne9en is één van de eerste voorbeeldprojecten voor stedelijke vernieuwing in de Westelijke Tuinsteden.

Impressie van het gebouw