AutoRai

26-10-2004

Mitsubishi sleept belangrijke Cross-Country Cup in de wacht

Met een tweede plaats in de 18e Baja Anta Da Serra 500 in Portugal, veroverden de Portugees Carlos Sousa en co-driver Henri Magne de 2004 European Cup for Cross-Country Bajas voor Mitsubishi Motors Motor Sports team (MMSP).

Achter het stuurwiel van een Mitsubishi L200 Pick-Up, reed Sousa in het kielzog van Colin McRae naar de finish van het drie-daagse evenement en claimde daarmee de overall titel voor Mitsubishi. "Het was een mooie rally en ik heb genoten van de spannende strijd met Colin McRae" aldus Sousa. "We zijn dit seizoen gestart met het voornemen de European Baja Cup in de wacht te slepen en hebben dit ook voor het team weten te bereiken. Vanzelfsprekend waren we liever ongeslagen gebleven, maar Colin reed erg sterk en mijn hoofddoel lag toch bij de titel." Sousa had de eerdere drie rondes in Spanje, Italië en Portugal al op zn naam geschreven en kon de titel in Portugal verzilveren. Daarmee continueert hij het Mitsubishi-succes van de FIA World Cup van vorig jaar.

Sousa finishte derde overall in de Proloog op vrijdag, achter McRae in de nieuwe Nissan Pick-Up en landgenoot Miguel Barbosa in een Mitsubishi Pajero. Ging McRae bij het tweede controlepunt nog aan de leiding in de openingssectie, kort daarop reed Sousa naar voren en had na drie proeven een kleine voorsprong op de Schot. Maar McRae sloeg terug in de tweede etappe en sloot de zaterdag af met een voorsprong van 5 minuut 25 op de Mitsubishi-rijder. Rui Sousa, Barbosa and Luis Costa completeerden de top vijf.

McRae bouwde in de laatste sectie op zondagochtend zijn voorsprong uit tot 5 minuut 40 en bezorgde Nissan daarmee de overwinning. Voor Sousa was de tweede plaats genoeg om de titel 2004 European Cup for Cross-Country Bajas in de wacht te slepen. Carlos Sousa finishte 13 minuten voor de nummer drie, Rui Sousa. Barbosa werd vierde overall in zijn Mitsubishi Pajero. Ik ben blij voor Carlos, dat hij met het behalen van de Europese titel wederom op een succesvol seizoen kan terugkijken, reageert MMSPs Team Director Dominique Serieys. "Vorig jaar won hij de FIA World Cup en ook dit jaar heeft hij onze verwachtingen meer dan waar gemaakt."

Baja Anta Da Serra 500 Eindklassement (top vijf):
1. Colin McRae (GB)/Tina Thorner (S) Nissan Pick-Up 5h 43m 08s
2. Carlos Sousa (P)/Henri Magne (AND) Mitsubishi L200 Pick-Up 5h 48m 48s

3. Rui Sousa (P)/Carlos Silva (P) Nissan Pick-Up 6h 01m 49s
4. Miguel Barbosa (P)/Miguel Ramalho (P) Mitsubishi Pajero 6h 02m 44s
5. Luis Costa (P)/Arnaldo Marques (P) Toyota Landcruiser 6h 15m 49s