Ingezonden persbericht


Intermec RFID Readers ontvangen als eerste het ETSI RFID-certificaat voor Europees gebruik

Nijmegen, 26 oktober 2004 Intermec Technologies, één van de belangrijkste aanbieders van producten, systemen en diensten voor supply chain management, is de eerste fabrikant van RFID-apparatuur die voldoet aan de door ETSI vastgestelde Europese norm voor RFID. ETSI, The European Telecommunications Standards Institute, is een onafhankelijk, non-profit organisatie die officieel verantwoordelijk is voor de standaardisatie van informatie - en communicatietechnologieën in Europa. Zeshonderdachtentachtig fabrikanten, netwerk operators, ministeries, service providers, research organisaties en gebruikers uit vijfenvijftig verschillende landen van binnen en buiten Europa, maken deel uit van het ETSI kantoor in Frankrijk.

De vorige ETSI standaard liet maar één frequentie toe, die slechts de helft van de tag range toeliet in vergelijking tot de FCC toegestane hoeveelheid. De Federal Communications Commission is de Amerikaanse overheidsinstelling die standaarden reguleert. De nieuwe standaard bestrijkt 10 kanalen overeenkomstig de toegestane tag registratie van FCC. De Intermec IF4 en IF5 RFID readers voldoen aan de ETSI radiostandaard voor Europa. Beiden gebruiken minder dan de voor laagverbruik gestelde 0,5W erp (EN300 220) standaard en de kortgeleden vastgestelde 2,0W erp (EN302 208) RFID standaard die hoger RF verbruik toestaat. De IF5 wordt momenteel door METRO AG in Europa gebruikt als onderdeel van de volledige RFID-implementatie.

Deze standaard is ontwikkeld met grote steun van de RFID-industrie, zegt ETSI Task Group Chairman John Falck, Door nieuwe concepten zoals listen before talk en frequency agile technieken, laat de standaard een optimaal gebruik van het beschikbare spectrum toe. Het wordt nu voor het eerst mogelijk om in Europa met RFID voor UHF te voldoen aan de noden van consumenten.

RFID biedt krachtige toepassingsmogelijkheden voor het verhogen van de efficiency van bedrijfsprocessen wanneer het in het gehele supply chain traject wordt aangewend, aldus Guido Vangenechten, Intermec Country Manager & Sales Director Benelux. Intermecs toewijding aan wereldwijde toepassingsmogelijkheden betekent dat internationale handelspartners hun voordeel kunnen doen met RFID zonder geografische en frequentiebeperkingen.

Dit is meer dan een intentie om radiostandaarden te ontwikkelen, vervolgt Guido Vangenechten, De apparatuur van Intermec heeft met succes de rigoureuze testen, uitgevoerd in onafhankelijke laboratoria, van ETSI doorstaan. Daarmee is onze apparatuur nu gecertificeerd voor verkoop in een groeiende lijst van Europese landen. Intermec verstevigt hiermee zijn leidende positie in het verkrijgen van goedkeuringen, die in 1999 begon met de eerste passieve UHF RFID reader die goedgekeurd werd onder de FCC part 15 spread spectrum rules.

RFID is een aanvulling op het huidige tracking systeem dat gebaseerd is op het gebruik van barcodes. Dit systeem stelt bedrijven in staat om de inventaris automatisch te kunnen volgen gedurende de gehele suppy chain. Voor automatische data verzameling middels RFID is normaal gesproken visueel contact of manuele scanning niet nodig. Dit in tegenstelling tot systemen die op barcode scanning gebaseerd zijn. Informatie van dozen die voorzien zijn van RFID tags en op een pallet staan, kunnen bijvoorbeeld automatisch gelezen worden door gebruik te maken van vaste, mobiele of handheldscanners in plaats van individuele barcodescanners. Read/write RFID tags en labels kunnen gedurende het fabricage- of logistieke proces hergeprogrammeerd worden met de laatste informatie. Hierdoor is de allerlaatste informatie beschikbaar voor het nemen van actuele beslissingen.