Ingezonden persbericht


Viewsonic stelt jan jensen aan als voorzitter van viewsonic europa

Parijs, 26 oktober 2004 - ViewSonicâ Corp., wereldleider voor visuele presentatieproducten, maakt bekend dat Jan Jensen benoemd is tot President van ViewSonic Europa. In deze functie zal Jensen de strategie uitzetten en nieuwe markten ontwikkelen in Europa om het bedrijf verder uit te bouwen tot de wereldwijde leverancier bij uitstek van producten voor visuele weergave.

Jensen heeft meer dan 15 jaar ervaring in technologisch toonaangevende bedrijven. Zijn meest recente functie was vice-president Worldwide Sales Channels EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika) bij Proxim Wireless Networks, wereldwijd leider in draadloos netwerkapparatuur. Bij Proxim realiseerde Jensen enerzijds de positionering van het bedrijf als topmerk en anderzijds zorgde hij voor de ontwikkeling van verkoop, het verkoopkanaal en nieuwe prijsstrategieën.

"Jan's leiderscapaciteiten zullen van cruciaal belang zijn bij de verdere ontwikkeling van ons merknaam in de B2B- en de consumentenmarkt en de uitbouw van onze reputatie als industrieleider in Europa," aldus James Chu, voorzitter en CEO bij ViewSonic. "Zijn veelzijdige internationale ervaring in verkoop, marketing en merkpositionering voor B2B en de consumentenmarkt die hij in verscheidene sectoren heeft opgedaan, zoals consumentenelektronica, IT, media en netwerken, zal een enorme troef zijn voor ViewSonic."

Voordat hij actief was bij Proxim, bekleedde Jensen een hele reeks toonaangevende internationale functies, waaronder: vice-COO bij Metro International; vice-president EMEA Business bij Gateway; director International Channel Management bij Siemens Computer Systems; business unit manager bij Compaq Computer, en tal van sales & marketingfuncties bij Panasonic/Matsushita. Daarnaast was Jensen lid van de Raad van Bestuur bij Energy Solution International, de grootste onafhankelijke softwareverkoper van oplossingen voor de exploitatie van pijpleidingen en bedrijfsbeheer voor de olie- en gasleidingensector. Hij zorgde daar voor strategische aanwijzingen ter bevordering van wereldwijde verkoop- en marketing.

Jensen neemt deze functie over van Christopher Franey, die begin dit jaar is overgestapt van voorzitter ViewSonic Europa naar dezelfde functie voor ViewSonic Americas.

Jan Jensen heeft een Bachelor of Science en een Master of Science in bedrijfseconomie aan de Aarhus School of Business Administration in Denemarken behaald.

Over ViewSonic

ViewSonic Corporation, een van de wereldleiders in het domein van displaytechnologieën, biedt een rijke waaier van oplossingen voor de professionele markten maar ook voor gebruikers van allround applicaties, internet, onderwijs en ontspanning. ViewSonic heeft met zijn producten al meer dan 1.200 awards in de wacht gesleept van onafhankelijke publicaties en organisaties in de hele wereld. ViewSonic is gevestigd in Walnut (Californië, VS). Het in 1987 opgerichte bedrijf is volledig in privé-handen. De omzet van ViewSonic heeft in 2000 de grens van 1 miljard dollar overschreden. Meer informatie vindt u op www.viewsoniceurope.com .

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Leads United

Laureen Dix

e-mail: laureen.dix@leadsunited.com

Tel: 06-2475.0474

ViewSonic

Marie Pinon

e-mail: marie.pinon@viewsoniceurope.com

Tel: +33.(0)1 41 47 49 05

Verklaringen met betrekking tot de toekomst

Dit persbericht bevat verklaringen met betrekking tot de toekomst, inclusief alle verklaringen die verband houden met de verwachte prestaties van ViewSonic-producten, zakelijke mogelijkheden of financiële prestaties. Deze verklaringen zijn onderworpen aan risico's en onzekerheden, waardoor de reële resultaten materieel kunnen verschillen van de verwachtingen. Dergelijke risico's en onzekerheden zijn, maar blijven niet beperkt tot, de afhankelijkheid van ViewSonic van andere producenten, de noodzaak om zijn verkoopkanalen in stand te houden en uit te breiden, de aanvaarding van de producten van ViewSonic door de markt, de algemene economische trends, inclusief cyclische trends in de sectoren voor pc's en visuele displays, en de impact van de producten en prijzen van concurrenten. Beleggers dienen het Formulier 10 van ViewSonic te lezen, dat bij de Amerikaanse Beurscommissie (Securities and Exchange Commission) werd ingediend, in het bijzonder het hoofdstuk met de titel "Factors that May Affect ViewSonic's Business and Financial Results" (Factoren die de activiteiten en financiële resultaten van ViewSonic kunnen beïnvloeden). Men mag niet zonder meer vertrouwen op deze verklaringen met betrekking tot de toekomst, die uitsluitend gelden op de datum van dit persbericht. Alle verklaringen met betrekking tot de toekomst vallen volledig onder deze omzichtigheidsverklaring en ViewSonic kan niet worden verplicht om verklaringen met betrekking tot de toekomst te herzien of aan te passen aan gebeurtenissen of omstandigheden die zich na de publicatie van dit persbericht zouden voordoen.

Ringlaan 37
B - 2240 Zandhoven
Tel.: +32/3 466 01 88 - Fax: +32/3 466 01 80
www.leadsunited.com