Politie Twente

Persberichten Politie Twente 26 oktober 2004

Verkeerstoezicht

De politie houdt toezicht op de verkeersveiligheid

Haaksbergen

Op maandag 25 oktober hield de politie op meerdere locaties toezicht op de verkeersveiligheid. Zij controleerde daarbij voornamelijk op het gebruik van autogordels. De controles vonden plaats: van 09.00-10.00 uur aan de Hengelosestraat in Haaksbergen daarbij werden van de gecontroleerde163 automobilisten 2 bekeuringen uitgeschreven en van 10.00-11.00 uur aan de Goorsestraat in St. Isidorishoeve daarbij werden van de 34 gecontroleerde automobilisten 6 bekeuringen uitgeschreven. (04-132189)

Bedreiging

Man aangehouden nadat hij een stadswacht met een steen bedreigde

Enschede

Op maandag 25 oktober werd omstreeks 19.40 uur een bedreiging van een stadswacht gemeld op het Stationsplein. De politie ging ter plaatse en hield de verdachte, een 37-jarige Enschedeër aan. Een stadswacht had daarvoor de verdachte aangesproken op zijn gedrag. De verdachte verkeerde onder invloed, pakte een baksteen op en sloeg de steen in tweeën. Vervolgens dreigde hij de stadswacht hem daarmee te slaan. De verdachte is opgesloten voor nader verhoor. De politie maakt proces-verbaal op. (04-132418)

Snelheidsmaniak bekeurd

Automobilist rijdt met hoge snelheid door de Wesselerbrink

Enschede

Op maandag 25 oktober omstreeks 23.45 uur was de politie er getuige van hoe een automobilist met hoge snelheid over de Wesselerbrinklaan reed. Zij volgden de auto om de bestuurder te kunnen controleren. De automobilist reed de Sibculobrink op en vervolgens reed hij zich daar klem. De automobilist, een 25-jarige man uit Arnhem bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Tevens bleek dat de douane een vordering had op de auto waarin de verdachte reed. De auto werd daarop in beslag genomen en afgesleept. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.(04-132522)

Ontzegging rijbevoegdheid

Automobilist aangehouden en auto in beslag genomen

Almelo

Op dinsdag 26 oktober omstreeks 00.15 uur controleerde de politie op de Chiel Dethmersstraat een automobilist. Uit navraag bleek dat het rijbewijs van de man, een 22-jarige Almeloër was ingevorderd. De politie hield de verdachte daarop aan. Ook werd zijn auto in beslag genomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-132503)

Rijden onder invloed

Automobilist blijkt recidivist met ongeldig rijbewijs waarop inbeslagname van zijn auto volgt

Almelo

Op maandag 25 oktober omstreeks 16.45 uur controleerde een politiesurveillance een automobilist op de Burgemeester Raveslootsingel. Bij de automobilist, een 51-jarige Almeloër, werd alcoholgebruik geconstateerd. De politie hield de man aan. De ademtest aan net bureau gaf een uitslag van 1.6 o/oo. De verdachte bleek recidivist en zijn rijbewijs was ongeldig verklaard. Daarop nam de politie de auto van de verdachte in beslag. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-132337)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --