District Heuvelrug, 10.40 uur

Utrecht 26-10-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Scooterrijder na achtervolging aangehouden

VEENENDAAL De politie heeft maandagmiddag een jongen aangehouden na een gevaarlijke achtervolging.

Tijdens een scootercontrole zag een motoragent omstreeks 14.25 uur een jongen op een scooter op het Boompjesgoed rijden die bij het zien van de agenten er van door ging. De motoragent zette de achtervolging in en constateerde dat de scooterbestuurder om uit handen van de politie te blijven - een groot aantal levensgevaarlijk verkeersovertredingen beging. Zo reed de jongen tegen het verkeer in, scheurde hij over een kinderspeelplaats, negeerde hij het rode verkeerslicht en reed hij slingerend over de rijbaan.

De motoragent bleef vanwege de verkeersveiligheid - op gepaste afstand de jongen volgen en wist hem uiteindelijk op het Schrijverspark aan te houden omdat de

16-jarige wegpiraat uit Rhenen met zijn scooter ten val kwam. Door de val raakte hij licht gewond. Hij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Mishandeling

VEENENDAAL- Op zaterdag 23 oktober werden twee jongens door nog onbekende personen mishandeld. Tussen 01.00 tot 02.30 uur reden twee jongens in hun auto over de Brouwerstraat. Ze haalden hier vier jongens in die op de fiets zaten. Vermoedelijk schopte een van de fietsers tegen de auto aan. De twee jongens stopten vervolgens en vroegen aan de jongens waarom ze dit deden.

Direct werd het tweetal, beiden 21-jaar afkomstig uit Veenendaal, geslagen en geschopt door het viertal. Ook werd tegen de auto geschopt en werden vernielingen aangericht. De mannen werden geschopt en geslagen waardoor de mannen flink letsel opliepen aan hoofd en gebit. Na de mishandeling verdween het viertal weer. De politie heeft de zaak in onderzoek even verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Heuvelrug; 0900-8844.