Lekstroom, 10.45 uur

Utrecht 26-10-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Geweld zonder letsel

NIEUWEGEIN Op maandagmiddag heeft de politie twee mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging.

Omstreeks 15.30 uur kreeg de politie het verzoek om naar de Koekoekslaan te gaan in verband met een vechtpartij. Ter plaatse bleek dat een 50-jarige automobiliste uit Houten een voetganger voor had laten gaan, bij het oversteken. Een 43-jarige man uit IJsselstein reed op dat moment samen met zijn zoon -een 19-jarige man uit IJsselstein- achteruit de parkeerplaats af en raakt hierbij het voertuig van de vrouw. De voetganger -een 46-jarige man uit IJsselstein- geeft dan aan dat hij wel getuige wil zijn van het voorval. Hierop ontstaat onenigheid met de 43-jarige ma en wanneer de voetganger zijn naam wilt invullen op het schadeformulier slaan de stoppen bij de 43-jarige man door en slaat hem. Volgens getuigen valt de voetganger op de grond en wordt diverse keren geschopt door de 19-jarige zoon uit IJsselstein die zich er ook mee gaat bemoeien. De 19-jarige man en de 43-jarige man zijn aangehouden door de politie en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Verkeersongeval letsel

IJSSELSTEIN - Op maandagmiddag heeft een eenzijdig ongeval plaatsgevonden.

Omstreeks 16.45 uur kreeg de politie het verzoek om naar de Einsteinweg te gaan, omdat een 50-jarige vrouw uit Hagestein van haar snorfiets was gevallen. Zij is met beenletsel per ambulance naar het Antonius ziekenhuis overgebracht.

Dodelijk verkeersongeval

NIEUWEGEIN Op maandagavond heeft een verkeersongeval plaatsgevonden met dodelijke afloop.

Omstreeks 23.35 uur kreeg de politie het verzoek om naar de A.C. Verhoefweg te gaan in verband met een verkeersongeval. Het slachtoffer
-een 19-jarige man uit Nieuwegein- is volgens getuige vermoedelijk de macht over het stuur verloren en tegen een boom aangereden. De bestuurder is per ambulance overgebracht naar het UMC ziekenhuis en is later aan zijn verwondingen overleden. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval.