Rijn & Venen, 10.50 uur

Utrecht 26-10-2004 - Niewsberichten district Rijn & Venen

Meisje bekend valse aangifte

WOERDEN - Bij de politie werd aangifte gedaan door een 14-jarige meisje terzake van diefstal met geweldpleging. Het 14-jarige meisje uit Woerden zou op vrijdagochtend 3 september daarbij zijn geschopt en geslagen door onbekende jongens. Zij zou plotseling tegengehouden zijn door een jongen op een fiets en twee jongens op een brommer in de Hogewalstraat. De jongens dwongen het meisje te stoppen en af te stappen. Zonder enige aanleiding zou het meisje geschopt en geslagen zijn. Ook zou het meisje zijn verwond met een mes. Na deze aangifte is de politie op zoek gegaan naar getuige(n) en de mogelijke verdachten. Via een nieuwsbericht op de website deed de politie een oproep naar eventuele getuigen van dit voorval.

Na uitvoerig onderzoek, waaronder een buurtonderzoek en de oproep naar mogelijke getuige(n), is gebleken dat de aangifte van het meisje niet op waarheid berustte. Het meisje bekende bij het tweede verhoor dat zij niet de waarheid had gesproken en valse aangifte had gedaan. Ze had die dag van school gespijbeld en was met vriendinnen Utrecht in gegaan. Het meisje durfde thuis niet te vertellen dat ze spijbelde en verzon daarom het verhaal van de drie jongens. Ze had zichzelf verwondingen toegebracht en haar shirt kapot gemaakt. Tegen het meisje is proces-verbaal opgemaakt voor het doen van valse aangifte.

(Zie ook eerder verschenen nieuwsbericht Rijn&Venen d.d. 9 september 2004).

Verduistering

OUDEWATER Op maandagmiddag heeft de politie twee mannen aangehouden voor het verduisteren van goederen.

Omstreeks 16.30 uur kreeg de politie het verzoek om naar de Populierenweg te gaan, omdat een 18-jarige stagiaire uit Moordrecht en een 20-jarige werknemer uit Schoonhoven diverse goederen hadden verduisterd.

De afgelopen twee weken waren laptops en digitale fotocameras verdwenen. De bedrijfsleider had hierop twee werknemers verzocht wat alerter te zijn. Vandaag zagen de werknemers in een tas van de 20-jarige man computeronderdelen zitten. De werknemers zagen ook dat hij de goederen in zijn auto zette. Hierop werd hij geconfronteerd en zij zijn in de auto gaan kijken. Daar werd een laptop aangetroffen uit het bedrijf. De 20-jarige werknemer verklaarde dat hij de laptop op verzoek van de stagiair in zijn auto had gelegd. Beide mannen werden meegenomen naar het politiebureau en tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Onder invloed

VINKEVEEN In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Omstreeks 03.15 uur is een 29-jarige automobilist aangehouden ter controle op de Baambrugse Zuwe. Na een blaastest te hebben ondergaan bleek het dat hij te veel gedronken had. Op het politiebureau wees de ademanalyse 355 ug/l uit. Hij kreeg een rijverbod van drie uur en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.