Eemland noord, 10.45 uur

Utrecht 26-10-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Man aangehouden voor mishandeling scouts

SOEST De politie heeft maandagmorgen 25 oktober, om 06.00 uur, een man aangehouden die verantwoordelijk was voor mishandeling van een aantal scouts op de Sparrenlaan.

De mishandeling vond plaats op zaterdagavond 23 oktober, om 21.30 uur. De 20-jarige verdachte uit Baarn stond met zijn personenauto geparkeerd op de Sparrenlaan en werd gepasseerd door een aantal scouts op hun fietsen. Zonder enige aanleiding schopte de verdachte tegen één van de fietsen en sloeg hij de berijder van de fiets, een 15-jarige jongen uit Soest, in het gezicht. Een 17-jarige scout, eveneens een inwoner uit Soest, die tussenbeiden wilde komen werd door de verdachte in het gezicht geslagen.

Pas nadat een vriend van de verdachte er zich mee bemoeide en de verdachte overhaalde om het geweld te staken nam hij plaats in zijn personenauto en reed hij weg in de richting van de Larixlaan.

Bij deze manoeuvre reed de verdachte twee lantaarnpalen aan.

Na de aanrijding stopte de man niet maar reed hij door naar zijn woning in Baarn.

Voor het plegen van de mishandeling en het doorrijden na een aanrijding krijgt de verdachte een proces-verbaal.

Rijden onder invloed

SOESTERBERG- Op maandagavond werd een man aangehouden omdat hij te veel gedronken had. Omstreeks 20.30 uur werd de 44-jarige automobilist uit Soesterberg gecontroleerd op de Laan Blusse van Oud Alblas. Hij bleek gedronken te hebben en blies 470 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.