Eemland zuid, 10.45 uur

Utrecht 26-10-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Dieven aangehouden

LEUSDEN- Op maandagmiddag werd een winkeldief aangehouden. Omstreeks 16.15 uur verliet een 30-jarige vrouw uit Amersfoort een winkel aan de Ursulineweg zonder een kerstproduct af te rekenen. De vrouw werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

LEUSDEN- Op maandagmiddag werd een 13-jarige jongen aangehouden na diefstal. Omstreeks 15.50 uur wilde hij met een aantal niet betaalde goederen een winkel aan T Erf verlaten. Hij werd aangehouden en tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Brand in auto

AMERSFOORT- Op maandagavond ontstond er brand in een auto. Omstreeks 20.15 uur zag een 24-jarige auto eigenaar uit Hilversum dat er brand woede in zijn auto. De auto stond geparkeerd op de Woestere en omstreeks 20.15 uur hoorde hij een klap en keek naar buiten. Hij zag dat zijn auto in brand stond. De brandweer bluste de brand. Het is nog onbekend hoe de brand is ontstaan. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid; 0900-8844.

Spoor van vernielingen, verdachten aangehouden

AMERSFOORT De politie heeft op vrijdagochtend 22 oktober omstreeks 05.00 uur zes jongens uit Amersfoort - in de leeftijd van 14 t/m 16 jaar - aangehouden op verdenking van het plegen van een reeks van vernielingen. De jongens werden aangehouden en in verzekering gesteld.

De politie hield het zestal na een melding in de nacht van donderdag op vrijdag aan op grond van de doorgegeven signalementen. Een deel van de jongeren had kort daarvoor op een auto staan dansen op de Utrechtseweg en werden in de omgeving aangehouden. Uit nader onderzoek en verhoor bleek de groep een spoor van vernielingen te hebben getrokken. Zo werd een brievenbus vernield (post lag op straat verspreid), meerdere autos vernield, ruiten ingegooid van panden, fietsen en bouwhekken omgegooid en beschadigd.

De groep begon de tocht van vernielingen in de nacht van donderdag op vrijdag op de Van Limburg Stirumstraat. Daarna ging de route als volgt: Van Hogendorpplein, Barchman Wuytierslaan, Stationsplein, Stationsstraat, Spoorstraat, Vlasakkerweg om te eindigen rond 05.00 uur op de Utrechtseweg. Ook zouden leden van de groep verantwoordelijk zijn voor het op zijn kant gooien van een personenauto op de Graaf Willemlaan.

De ontstane schade bedraagt enkele duizenden euros. De politie sluit niet uit dat meer verdachten worden aangehouden én meer aangiftes binnenkomen van gepleegde vernielingen op de genoemde route op vrijdag 22 oktober. Aangevers en/of getuigen kunnen contact opnemen met de recherche in Amersfoort, tel. 0900-8844.