Persberichten 26/10 ochtend

Regio 26-10-2004

Noordwijk Politie houdt op heterdaad verdachte aan De politie hield op maandag 25 oktober rond 22.10 uur bij een kantoorgebouw aan de Van de Mortelstraat een 22-jarige man uit Gouda aan als verdachte van inbraak in het kantoor. Een tweede verdachte wist te ontkomen. Een inbraakalarm deed de politie spoeden naar het gebouw. Agenten zagen de twee mannen met computerschermen sjouwen. Aan de achterkant van het gebouw werden ze buiten opgewacht. Door het donker wist één van de mannen uit de handen van de politie te blijven. De Gouwenaar lukte dit niet. De verdachte is ingesloten. De politie zet het onderzoek vandaag voort.

Hazerswoude - Rijndijk Politie onderzoekt beroving pizzakoerier De politie onderzoekt een beroving op een 19-jarige pizzakoerier uit Kouderkerk aan den Rijn. Op zaterdag 23 oktober rond 21.10 uur werd hij op de Jacob Catsstraat door twee jongens van ongeveer 16-jaar beroofd van zijn portemonnee met inhoud. Dat gebeurde nadat hij was aangekomen bij een adres om een bestelling af te leveren. Het vermoeden bestaat dat zijn berovers de bestelling deden om hem daar te krijgen en te beroven. De twee buiten wachtende jongens liepen op hem af, pakten hem beet, bedreigden hem met een mes en haalden zijn portemonnee uit zijn zak. Vervolgens haalden ze de bestelling nog uit de vervoersbak en liepen weg. De Kouderkerker waarschuwde de politie. De politie stelde nog wel een onderzoek in op de plaats van de beroving maar dat onderzoek bleef zonder resultaat. Getuigen of andere mensen die informatie hebben die kan leiden tot het oplossen van het misdrijf worden verzocht te bellen met de politie in Rijnwoude via 0900-8844 (lokaal tarief).

Gouda Onder invloed rijden De politie hield op dinsdag 26 oktober rond 00.05 uur op de Fluwelensingel een 37-jarige scooterrijder uit Gouda aan. Agenten zagen dat hij nogal was weg nodig had en gingen over tot controle. Al snel werd duidelijk dat er drank in het spel was. De man werd aangehouden. Een aan het bureau gehouden ademanalyse gaf als uitslag 620 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie maakt proces-verbaal op.

Lekkerkerk Verkeerscontrole De politie hield op maandag 25 oktober op de C.G. Roosweg een verkeerscontrole. Tussen 07.00 en 08.00 uur werd gecontroleerd. Er werden 14 bekeuringen geschreven voor het rijden door rood licht, 2 bekeuringen voor het inhalen over een doorgetrokken streep en 2 bekeuringen voor het niet in orde hebben van fietsverlichting.

Regio Woensdag te zien bij 'Team West' Woensdag 27 oktober na het nieuws van 18.15 uur zijn in het Opsporingsprogramma Team West de volgende onderwerpen te zien. Politie Haaglanden laat een reconstructie van een straatroof zien met buitensporig veel geweld die mogelijk in verband staat met nog drie andere straatroven en vraagt in het Opsporingsbericht de kijkers om hun medewerking bij het oplossen van deze ernstige misdrijven. In het tweede deel van het programma, doet Politie Hollands Midden in Reportage, verslag van invallen in enkele panden in de Rijn- en Veenstreek. Op basis van verkregen informatie voert Hollands Midden een controle uit in deze panden op de aanwezigheid van Hennepkwekerijen.