Algemene Inspectiedienst (AID)

Drieënzestig ponys teveel geladen

De Algemene Inspectiedienst (AID) heeft vanavond in samenwerking met de politie Drenthe in de omgeving Zuidlaren kunnen verhinderen dat een veewagen, geladen met 93 ponys, op weg ging naar Italië. Bij controle van de trekker met oplegger die juist wilde wegrijden, bleek dat er 61 ponys teveel in de veewagen geladen waren. Dit was mogelijk door het gebruik van twee laadvloeren. Bij het vervoer van paarden is het echter niet toegestaan de bovenste laadvloer te gebruiken. Gezien de oppervlakte van de onderste laadvloer was het vervoer van slechts 32 ponys toegestaan.

Na overleg met de Officier van justitie werd de uit Duitsland afkomstige transporteur in de gelegenheid gesteld een transactie van 1220,- te betalen. Omdat hij dit weigerde maakt de AID uitgebreid proces-verbaal tegen hem op.
De 61 ponys zijn ter plaatse uitgeladen.

Alleen voor de media. Met vragen en opmerkingen naar aanleiding van dit persbericht kunt u zich wenden tot één de persvoorlichters van de Algemene Inspectiedienst, tel. 045 - 5466223, 06 - 21522449 of 06 - 48132318