Politie Limburg-Zuid

Datum: dinsdag 26 oktober 2004


Maastricht; aanhoudingen in zaak Pierre Collette

Justitie Maastricht heeft in samenwerking met de regiopolitie Limburg Zuid vandaag, dinsdag 26 oktober 2004, vijf personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van de 31-jarige Pierre Collette. Zondag 8 augustus 2004 werd het levenloze lichaam van de uit België afkomstige man aangetroffen op het plateau van de Sint Pietersberg in Maastricht. Zijn auto, een Volvo XC90 met het kenteken XC-090, is nog niet gevonden.

Een Team Grootschalige Opsporing startte in augustus 2004 een grootschalig rechercheonderzoek. Uit dat onderzoek kwam naar voren dat Pierre Collette een regelmatige bezoeker was van homo-ontmoetingsplaatsen. Uit getuigenverklaringen is gebleken dat hij ook regelmatig het Keelbos, een parkeerplaats aan de autosnelweg (A76) Maastricht - Heerlen, bezocht. Daar werd ook zijn Volvo gezien.

Vier van de vijf aangehouden mannen zijn inwoners van Maastricht in de leeftijd van 17 tot en met 22 jaar. De vijfde is één 25-jarige inwoner van het Belgische Lanaken. Ze zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van Collette. Door het Team Grootschalige Opsporing wordt, onder leiding van de rechter-commissaris te Maastricht, op zes locaties doorzoekingen verricht. Het gaat om vijf adressen in Maastricht en één in België. De doorzoeking in België wordt in samenwerking gedaan met de Belgische justitie. Het onderzoek van het rechercheteam spitst zich nu toe op de vraag wat ieders aandeel van de verdachten in dit geweldsmisdrijf is geweest.

In deze zaak werd al op woensdag 20 oktober 2004 een 19-jarige inwoonster van Maastricht aangehouden. De politie sluit verdere aanhoudingen niet uit.