Politie Twente

Persberichten Politie Twente 26 oktober 2004

Aanhouding na diefstal fiets

Politie houdt verdachte aan na diefstal fiets; tweede verdachte ging er met een gestolen auto vandoor

Oldenzaal

Dinsdag 26 oktober werd omstreeks 01.40 uur door een getuige gemeld dat bij een bedrijf aan de Edisonstraat in Oldenzaal een fiets was gestolen door twee personen. De gestolen fiets zou in een auto zijn geladen, waarna een van de daders in de auto was weggereden. De andere dader was er lopend vandoor gegaan. Wie de eigenaar van de fiets is, is nog niet bekend.

Aan de hand van het opgegeven signalement werd laatstgenoemde verdachte, een 22-jarige man uit Enschede, omstreeks 02.15 uur op de Eektestraat in Oldenzaal aangetroffen en vervolgens aangehouden. Hij is voor nader verhoor opgesloten. De getuige had het kenteken van de auto genoteerd. Onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat de auto in de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 oktober gestolen werd aan de Londenstraat in Enschede. De eigenaar, een 65-jarige vrouw uit Enschede, deed hiervan aangifte.

De Duitse politie werd die nacht in kennis gesteld en gevraagd naar de auto uit te zien. De auto werd dinsdagmorgen door Duitse collega's in Gronau rijdend aangetroffen. Na een korte achtervolging botste de verdachte met zijn auto tegen een boom en vluchtte vervolgens te voet weg. De auto is veiliggesteld en zal op sporen onderzocht worden. Nader onderzoek volgt. (bps: 04-132520)

Vader slaat leraar

Verdachte aangehouden na het slaan van een leraar

Almelo

Maandagmiddag 25 oktober deed een 50-jarige leraar van een basisschool aan de Arendsboerweg in Almelo aangifte van mishandeling. Hij was die ochtend door een vader van een leerling uit zijn groep in zijn gezicht geslagen. De vader, een 46 jarige man uit Almelo, is later door de politie in zijn woning in Almelo aangehouden. Op het politiebureau heeft de man een verklaring afgelegd. De man bekende de mishandeling en had spijt van zijn daad. De leraar heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. (04-132173)

Letsel na aanrijding

Scooter en fietser komen met elkaar in aanrijding, waarbij de bestuurder van de scooter gewond raakt

Aadorp

Dinsdagmorgen 26 oktober fietste een 25-jarige vrouw uit Almelo omstreeks 07.30 uur over het fietspad gelegen naast de Almeloseweg in Aadorp in de richting van Vriezenveen. Toen zij een fiets inhaalde, die voor haar in dezelfde richting reed, naderde uit tegenovergestelde richting een 17-jarige jongen uit Langeveen op zijn scooter. Beide fietsers voerden overigens geen verlichting. De scooter kwam met de fiets van de 25-jarige in aanrijding waardoor de 17-jarige jongen kwam te vallen. Hij liep letsel aan zijn arm op en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-132558)

Verkeerscontrole

Politie controleert verkeer in omgeving bouwplaatsen

Enschede

Vanuit verschillende hoeken kwamen bij de politie klachten binnen over de gevaarlijke verkeerssituatie bij de Gronausestraat, met name rond de bouwlocaties. Voor de herfstvakantie gaf de politie voorlichting aan leerlingen van de middelbare scholen aan de Hofstedeweg en de Van der Waalslaan. Gewezen werd op de gevaren die de situatie sowieso al met zich meebrengt, maar speciaal ook wanneer de bebording wordt vernield of verwijderd. Het komt namelijk regelmatig voor dat de bebording door scholieren wordt omgedraaid of verwijderd. Stevige controles werden aangezegd. Dinsdag 26 oktober controleerde de politie tussen 07.45 en 08.15 uur op verschillende locaties op en rond de bouwplaatsen aan de Gronausestraat en de Keppelerdijk. Daarbij werden in totaal 23 fietsers bekeurd: 3x voor het negeren van het rode licht en 20x voor onjuiste verlichting. Onder de overtreders waren ongeveer 20 scholieren. De komende tijd zullen meerdere controles plaatsvinden.

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --