1e persbericht van dinsdag 26 oktober 2004

Eindhoven 26-10-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanhoudingen na mishandeling

Twee jongens uit Eindhoven (12 en 14 jaar) zijn maandag aangehouden omdat ze ervan worden verdacht dat ze op vrijdag 8 oktober een 19-jarige Eindhovenaar hebben mishandeld. De man werd toen op de Frans van Mierikslaan door een aantal jongeren geschopt en geslagen. Hij liep daardoor een bult op zijn voorhoofd en beenletsel op. De aanleiding voor de mishandeling is onbekend. Na onderzoek werd de 14-jarige jongen maandagavond rond 19.15 uur aangehouden op de Sint Josephlaan. De ander werd een half uur later opgepakt op de Stationsweg. Ze zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Geldrop: Verdachten inbraak gepakt

Dinsdag rond 3.10 uur zijn op het Hemelrijkspad in Geldrop twee mannen uit Eindhoven aangehouden. De twee, 21 en 23 jaar oud, worden ervan verdacht kort daarvoor op de Vlier in Geldrop te hebben ingebroken. Daar werd bij een bedrijf een ruit ingegooid en een computer gestolen. De buit is noch bij het tweetal noch in hun auto aangetroffen. Ze zijn na hun aanhouding voor verder onderzoek ingesloten.

Eersel: Jongeren gepakt na vernielingen

Dinsdagmorgen rond 1.00 uur zijn op de Dreef in Eersel vijf jongeren aangehouden. Ze worden ervan verdacht dat ze daar kort daarvoor vernielingen hebben gepleegd bij een tuin. Een tuinhek, tuinlampjes en een beeld werden vernield. Drie van de jongens werden direct in de kraag gegrepen door buurtbewoners. De twee andere jongens liepen recht in de armen van de gewaarschuwde politie. De vijf, afkomstig uit Eersel, Knegsel en Huissen en tussen de zestien en negentien jaar oud, zijn ingesloten. De aangerichte schade zal op hen verhaald worden.

Someren: Bekeuringen voor bromfietser

Een 33-jarige man uit Budel is dinsdagochtend rond 1.00 uur aangehouden op de Graathof in Someren. Agenten zagen hem op de Kerkendijk op een brommer zonder achterlicht en zonder verzekeringsplaat rijden. Toen ze hem wilden controleren, ging de man er vandoor. Op de Graathof reed hij zich vast, waarna de agenten hem konden aanhouden. Op het bureau bleek hij een alcoholpromillage van iets meer dan 0,5 te hebben, waarvoor hij een boete van 75 euro kreeg. Ook kreeg hij processen verbaal voor het rijden zonder achterlicht en verzekeringsplaat en het wegrijden voor een controle.

Bladel: Auto weggehaald

Vanaf de Raambrug is maandag tussen 18.30 en 22.30 uur een auto weggehaald. Het gaat om een rode Volkswagen Golf (HJ-HH-35).

Aarle-Rixtel: Insluiping in schuur

Bij een insluiping in een schuur bij een woning aan de Akkerstraat zijn tuinmeubelen en een zwembad weggehaald. Dat gebeurde in de nacht van zondag op maandag. De schuur was niet afgesloten.