Politie Zuid-Holland-Zuid

26/10 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

26-10-2004 - Persberichten District II

WONINGINBRAAK EN AUTO GESTOLEN
LEERDAM- Op de Meent is maandag 25 oktober tussen 03.00 en 05.00 uur ingebroken. De dader(s) kwam binnen door het keukenraam te forceren. In de keuken lagen de sleutels van de auto, en deze hebben de daders meegenomen. Het gaat om een zwarte Opel Corsa met kenteken ZD-VH-76. De buit bestond verder uit een GSM, een jas en spullen die in de auto lagen.

HUISELIJK GEWELD
PAPENDRECHT- Op de Hendrik Breitnerstraat is maandag 25 oktober een 25-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Hij wordt ervan verdacht ongevraagd het huis van zijn 30-jarige ex-vriendin te zijn binnengekomen en dus huisvredebreuk te hebben gepleegd. Ook wordt hij er van verdacht zijn ex-vriendin te hebben mishandeld. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld. De politie zet het onderzoek voort.

WINKELDIEFSTAL
ALBLASSERDAM- Op maandagmiddag, 25 oktober 2004, omstreeks 14.50 uur, is een 21 jarige vrouw uit Hendrik Ido Ambacht aangehouden wegens winkeldiefstal uit een winkel op het Makado Center. De vrouw nam speelgoed mee met een waarde van 16 euro. Politieagenten die in burger surveilleerden, werden door een alerte getuige attent gemaakt op de diefstal en hielden de vrouw aan. De vrouw was gebracht door haar 25 jarige man. Deze reed in een onverzekerde auto die op naam van een katvanger staat. Ook bleek hij nog voor 650 euro aan boetes had openstaan. Hij is door de politieagenten aangehouden en in verzekering gesteld. De vrouw is na verhoor met een dagvaarding heengezonden.

PROEFRIT
WIJNGAARDEN- Een blauwe Renault Megane cabriolet, kenteken 79-GX-JR is na een proefrit niet teruggebracht. Dit gebeurde op maandagmiddag, 25 oktober 2004, bij een garagebedrijf aan het Oosteinde. Een nog onbekende man maakte een proefrit en zou over een half uurtje terug zijn. Tot op heden is hij en de auto spoorloos.

GEVALLEN
GROOT-AMMERS- Een 13 jarige jongen uit Groot-Ammers is gevallen met de fiets. Dit gebeurde op maandagmiddag, 25 oktober 2004, omstreeks 15.55 uur, op de Ambachtsweg. De jongen reed op de fiets de dijk af. Hij lette niet goed op, klapte op de stoeprand van de verkeersheuvel waarna hij tegen een verkeerslicht en de slagboominstallatie tot stilstand kwam. Hij liep een fikse snee in zijn hoofd op. Hij is per ambulance voor behandeling overgebracht naar het Beatrixziekenhuis te Gorinchem. De beide velgen van zijn fiets raakten beschadigd.

IN DE SLOOT
GORINCHEM- Op maandagavond, 25 oktober 2004, omstreeks 22.05 uur, is een personenauto op de Rijksweg A 15 onder Gorinchem van de weg geraakt en in de sloot terechtgekomen. De bestuurder, een 48 jarige man uit Uden, liep door de klap letsel op aan zijn heup en nek. Hij werd per ambulance overgebracht naar het Beatrixziekenhuis te Gorinchem. De bestuurder reed over de Rijksweg A15 in de richting Rotterdam. Hij was bezig met zijn autoradio en verloor daarbij de macht over zijn stuur. De auto raakte beschadigd en liep waterschade op.

AUTO GESTOLEN
PAPENDRECHT- Op dinsdagmorgen, 26 oktober 2004, is aangifte gedaan van diefstal van een Ford Mustang, kenteken AH-93-75. Deze oldtimer stond geparkeerd voor een garagebedrijf op de Ketelweg. De diefstal vond afgelopen weekend plaats.